09109200500 info@damaavand.com

لوگوی یک برند یا محصول، یکی از مهم‌ترین عناصر دیداری برای مشتریان است، ازاین‌رو صاحبان کسب‌وکار سعی می‌کنند برای جلب نظر مشتریان، هرچه بیشتر به زیبایی عناصر دیداری برندشان توجه کنند. هویتی که به‌آسانی و به‌سرعت قابل‌تشخیص باشد.

در طراحی لوگو باید به اجزای آن توجه کرد چراکه هر یک از آن‌ها معنا و مفهوم خاص خود را به مخاطبان منتقل می‌کنند و تأثیر خاص خود را بر آن‌ها می‌گذارند؛ در ادامه به بررسی مفهوم چند آرم و لوگوی اتومبیل‌ها و برندهای معروف خودروسازی جهان می‌پردازیم؛

 

تویوتا: لوگوی تویوتا در نظر اول لوگوی شرکت خودروسازی تویوتای ژاپن شبیه یک گاوچران است که کلاه بزرگی بر سر گذاشته است، اما درواقع این لوگو سه شکل بیضی است که قلب مشتری، قلب محصول و پیشرفت‌های فنّاورانه و فرصت‌های بی‌حدومرز تویوتا را ترسیم ‌می‌کند. در زبان ژاپنی Toyo به معنای فراوانی و ta به معنای برنج است.

مرسدس بنز: لوگوی مرسدس بنز ستاره ۳ پری است که نشان مرسدس‌ بنز بوده و به معنای تسلط آن بر زمین، دریا و آسمان است. این لوگو نخستین بار روی اتومبیل دایملر مدل ۱۹۰۹ دیده شد. لوگوی کنونی که در آن حلقه‌ای به دور یک ستاره اضافه‌شده، در سال ۱۹۳۷ میلادی طراحی شد و تاج افتخاری برای این برند است.

آئودی: لوگوی آئودی که درواقع از چهار حلقه‌ی درهم‌تنیده درست‌شده نماد به هم پیوستن چهار شرکت خودروسازی Audi, DKW, Horch و Wanderer است که تا قبل از آن مستقل از هم فعالیت می‌کردند.

سیتروئن: آرم سیتروئن در ظاهر حرکت رو به بالا را نشان می‌دهد اما درواقع طراح آن باهدف دیگری آن را خلق کرده است. آندره سیتروئن خالق این خودرو کار در صنعت موتور را با تولید چرخ‌دنده آغاز کرد و علامت نظامی ۲ تایی آن را درواقع نماد دندانه‌های چرخ‌دنده برشمرده است.

همچنین بخوانید:   مدیریت برند و اثرات کشور مبدا

مزدا: لوگوی مزدا چیزی شبیه یک لاله خوش‌فرم و نمایانگر بال‌های بازشده است. در فرهنگ ژاپن علامت ۷ به معنای ابتکار، درک هدف و لطافت است.

رنو: لوگوی رنو شبیه الماس است و نخستین بار به‌صورت آرم ایستاده روی در موتور به کار رفت و بوق اتومبیل پشت آن قرار می‌گرفت. در سال ۱۹۲۲ میلادی قسمت مرکزی آرم برای خروج هوا بریده شد. رنو آرم امروز خود را از سال ۱۹۲۴ میلادی با خود همراه دارد.

پورشه: لوگوی پورشه نشان محلی شهر اشتوتگارت است. اسب علامت مزرعه اشتات، شاخ‌ها و خطوط مشکی و سرخ بخشی از نشان سلطنتی پادشاهی وورتمبرگ است.

سوبارو: سوبارو نخستین کارخانه ژاپنی تولیدکننده خودرو بود. نشان این شرکت به ستارگان خوشه پروین اشاره دارد.

بی ام و: از وقتی بی ام و به تولید موتور هواپیما روی آورد، لوگوی امروز خود را انتخاب نمود. این آرم نشانگر یک ملخ خوش‌فرم و در حال چرخش هواپیما است و می‌گویند رنگ آبی آن یادآور آسمان است.

هیوندای: لوگوی هیوندای یک بیضی است که حرف H با فونت خاص بیضی مانند، درون آن قرار دارد. می‌توان آن را نمادی از هدف کارخانه برای پیشرفت قلمداد کرد؛ بدین‌صورت که بیضی نمادی از گسترش و افق جهانی است و حرف H مورب نمادی از ۲ طرف یعنی کارخانه و مشتری است که به یکدیگر دست مشارکت داده‌اند.

ولوو: دایره فلش دار در لوگوی ولوو، نشانه قرارداد فولادی است. دایره و فلش همچنین یادآور سپر، نیزه و سیاره مریخ است که نماد شیمیایی برای آهن نیز است.

میتسوبیشی: گرچه میتسوبیشی فقط ۲۵ سال در انگلستان زندگی کرد اولین خودرو خود را در سال ۱۹۱۷ ساخت. تاریخچه شرکت به سال ۱۸۷۰ بازمی‌گردد هنگامی‌که اولین کشتی خود را ساخت. سه الماس ملخ کشتی است. واژه میتسوبیشی به معنای سه منشور است. اخیراً مطرح‌شده است که این نشان از ترکیب دو نشان خانوادگی تشکیل‌شده و نمایان گر هیچ بخشی از یک کشتی نیست. ارتباط این نشان با کشتی تصور اشتباهی است که به دلیل سابقه کشتی‌رانی و کشتی‌سازی شرکت در اذهان ایجادشده است.

همچنین بخوانید:   توسعه چرخه نقاط تماس برند

پژو: یکی از اولین خودروهای پژو به نام مدل شیر شناخته می‌شد که نشان محلی شهر بلفورد محل ساخت مدل مزبور را روی خود داشت.

کادیلاک: لوگوی اولیه کادیلاک بر مبنای شناسه خانوادگی مردی که این شرکت را در سال ۱۷۰۱ میلادی تأسیس کرد، طراحی‌شده بود. آنتونی دلاموته که بانام سر کادیلاک هم شناخته می‌شد، مدیری میان‌پایه در دولت ایالات‌متحده بود که پایه‌گذار کادیلاک در دیترویت شد. شرکت او تا سال‌ها ارابه‌های فلزی می‌ساخت و نشانی که برای محصولاتش انتخاب‌شده بود، برازنده‌اش می‌کرد.

فراری: یکی از معروف‌ترین کارخانه‌های اتومبیل‌سازی که محصولات آن از گران‌قیمت‌ترین اتومبیل‌های دنیا است و تمام علاقه‌مندان سرعت در دنیا با این کارخانه آشنا هستند، «فراری» است. لوگوی مربوط به این شرکت یک اسب بلند شده روی ۲ پا در یک زمینه زردرنگ است که معمولاً حروف S F به علامت «Scuderia Ferrari» در پایین آن مشاهده می‌شود. این آرم در حقیقت مربوط به یک خلبان بسیار ماهر ایتالیایی در جنگ جهانی اول است که همیشه این آرم را بر روی هواپیماهای خود ترسیم می‌کرد.

شورلت: ریشه لوگوی شورلت که یکی از برندهای جنرال‌موتورز به‌عنوان پرفروش‌ترین خودروساز دنیاست، به یکی از سفرهای ویلیام دورانت مؤسس این شرکت به پاریس در سال ۱۹۰۷ میلادی بازمی‌گردد. دورانت آن‌چنان مسحور طرح زیبای کاغذدیواری خود قرارگرفته بود که تکه‌ای از آن را کند و داخل کیف پول خود قرار داد. چند سال بعد در سال ۱۹۱۳ میلادی او این تکه را مبنای طراحی لوگوی طیفی از خودروهای تولیدی خود که نامشان را از لوئیس شورلت، راننده مسابقات سرعت به عاریت گرفته بودند، قرار داد.

همچنین بخوانید:   ویژگی های یک برند ارزشمند

باور کردن اینکه یک تکه کاغذدیواری الهام‌بخش دلیلی بوده که با کنار هم قرار دادن چند شرکت خودروساز، بزرگ‌ترین تولیدکننده خودرو را به وجود آورد، شاید کمی سخت باشد اما این داستان تقریباً با واقعیت انطباق دارد.

 انتهای مطلب/