کسب و کار در مسیر صحیح ...

قیمت گذاری پویا یکی از روندهایی است که صنعت کسب و کار الکترونیک را طوفانی کرده است. در حالی که این یک مفهوم کاملاً جدید نیست و شرکت‌ها در طول سال‌ها از آن به‌طور تصادفی استفاده می‌کنند، قیمت‌گذاری پویا در عصر جدید شرکت‌های کسب و کار الکترونیک بسیار مرتبط ‌تر است.

به عبارت ساده، قیمت گذاری پویا، استراتژی است که در آن قیمت محصول به طور مداوم، گاهی در عرض چند دقیقه، در پاسخ به عرضه و تقاضا در زمان واقعی تنظیم می شود. به عنوان مثال، آمازون یکی از بزرگترین خرده فروشانی است که قیمت گذاری پویا را اتخاذ کرده و قیمت ها را هر ۱۰ دقیقه به روز می کند. اگر صاحب یک شرکت کسب و کار الکترونیک هستید، باید به طور جدی این مدل قیمت گذاری را در نظر بگیرید، زیرا مزایای زیادی برای شما دارد. در اینجا تعداد کمی از آنها هستند.

۱.به شما کنترل بیشتری بر استراتژی قیمت گذاری شما می دهد

یک  استدلال رایج علیه قیمت گذاری پویا این است که کنترل شما بر قیمت محصولات شما را کاهش می دهد. در واقع اثر معکوس دارد. به عنوان خرده‌فروشی که از قیمت‌گذاری پویا استفاده می‌کند، به روند قیمت‌ها در زمان واقعی در هزاران محصول در صنعت خود دسترسی خواهید داشت. شما قادر خواهید بود تغییرات قیمت رقبای خود را مشاهده کنید و ایده روشنی از عرضه و تقاضای محصولات جداگانه داشته باشید. این به شما کمک می کند تا قیمت مناسبی را برای محصولات مختلف تعیین کنید و درآمد خود را به حداکثر برسانید.

۲. امکان انعطاف پذیری را بدون به خطر انداختن ارزش برند شما فراهم می کند

بسیاری از خرده فروشان کسب و کار الکترونیک به دلیل آسیب احتمالی به ارزش برند و تجربه کاربری از قیمت گذاری پویا دوری می کنند. از این گذشته، مصرف کنندگان به راحتی می توانند نوسان قیمت محصول شما را با دستکاری یا حتی تقلب اشتباه بگیرند، درست است؟ شما در واقع می توانید با اجرای قیمت گذاری پویا از ارزش برند خود محافظت کنید و حتی آن را تقویت کنید. می توانید کف قیمتی تعیین کنید که ارزش برند شما را منعکس کند و به آنها اجازه دهد تا سودآوری خود را حفظ کنند. می‌توانید از قیمت‌گذاری پویا برای راه‌اندازی پیشنهادهای فصلی و تبلیغاتی نیز استفاده کنید، در حالی که سودآور باقی می‌مانید.

۳. در دراز مدت باعث صرفه جویی در پول شما می شود

قیمت گذاری پویا بر اساس تغییرات در  عرضه و تقاضای محصول در زمان واقعی است . نوسانات قیمت در بازار، نظارت بر فعالیت رقبا و تقاضا و عرضه تک تک محصولات را در نظر می گیرد. این داده ها و اطلاعات مناسب را به شما می دهد تا قیمت های بهینه محصول را تعیین کنید و با وجود نوسانات قیمت سودآور بمانید. این باعث صرفه جویی در پول شما در دراز مدت می شود. از آنجایی که تمام محاسبات توسط نرم افزارها و برنامه های کاربردی مبتنی بر وب انجام می شود، نیازی به صرف زمان و کار برای محاسبات دستی و فعالیت های اداری مرتبط نیست.

۴. شما می توانید آن را به طور موثر با نرم افزار مناسب مدیریت کنید

نظارت بر صدها هزار محصول و نظارت بر روند عرضه و تقاضا در زمان واقعی، یک کار بسیار پیچیده و چالش برانگیز است که فراتر از محدوده اکثر مشاغل کسب و کار الکترونیک است. با این حال، می توانید آن را به راحتی با نرم افزار کسب و کار الکترونیکی مناسب مدیریت کنید . این کار حدس و گمان را از قیمت گذاری پویا خارج می کند و کل فرآیند را خودکار می کند تا داده های دقیقی را در اختیار شما قرار دهد که می توانید از آنها برای تعیین قیمت بهینه محصول استفاده کنید. شرکت‌های جهانی مانند ۳M، McAfee، و AT&T از قیمت‌گذاری پویا و اجرای MAP  در چند سال گذشته استفاده کرده‌اند.

۵. بدون خطا نیست، اما شما همچنان کنترل را در دست دارید

قیمت گذاری پویا بر اساس تغییرات عرضه و تقاضا است. مانند هر پیش‌بینی مبتنی بر فناوری، در الگوریتم‌های قیمت‌گذاری پویا نیز احتمال خطا وجود دارد. حتی اگر قیمت پیشنهادی نادرست باشد، باز هم فقط یک پیشنهاد است. شما همیشه کنترل را در دست دارید و می توانید تغییرات قیمتی را که برنامه شما توصیه می کند بررسی کنید. علاوه بر این، تجربیات شرکت هایی مانند آمازون، بست بای و والمارت نشان می دهد که نه تنها خطاهای احتمالی به راحتی قابل کنترل هستند، بلکه معمولاً تأثیر قابل توجهی بر سود کلی ندارند، زیرا تغییرات بسیار مکرر هستند.

در چند سال گذشته تعداد خرده فروشان کسب و کار الکترونیک رشد کرده است. به عنوان یک خرده‌فروش آنلاین با رقابت فزاینده، با چالش سخت به حداکثر رساندن سود و در عین حال رقابتی نگه داشتن قیمت‌های خود روبرو هستید. قیمت گذاری پویا راه حل ایده آل برای این مشکل است، زیرا تغییرات عرضه و تقاضا را در نظر می گیرد تا قیمت های بهینه را توصیه کند. اگر برای مدت طولانی اجرا شود، این استراتژی قیمت گذاری می تواند به طور قابل توجهی درآمد و سودآوری شما را افزایش دهد.

سوالات متداول قیمت گذاری پویا

قیمت گذاری پویا چیست؟

قیمت گذاری پویا یک استراتژی قیمت گذاری محصولات بر اساس عوامل خارجی مختلف از جمله تقاضای فعلی بازار، فصل، تغییرات عرضه و محدودیت قیمت است. تغییرات پویا قیمت ممکن است در عرض چند دقیقه رخ دهد. ایده اصلی پشت قیمت گذاری پویا این است که انعطاف پذیر و بر اساس داده های زمان واقعی است.

قیمت گذاری پویا معمولاً فقط برای کسب و کار الکترونیک استفاده می شود. از آنجایی که تغییر قیمت‌های فروشگاه‌های فیریکی دشوارتر است، از قیمت‌های تعیین‌شده استفاده می‌کنند که برای دوره‌های طولانی‌تری دوام خواهند داشت. در همین حال، قیمت گذاری پویا بر روند عرضه و زنجیره در زمان واقعی متکی است. به عنوان مثال، اگر سهام یک محصول خاص در یک سایت کسب و کار الکترونیکی مانند آمازون کاهش یابد، احتمالاً در عرض چند دقیقه شاهد افزایش قیمت خواهید بود.

چرا قیمت گذاری پویا مهم است؟

قیمت گذاری پویا شما را در صدر رقابت نگه می دارد. با یک برنامه نرم‌افزاری بهینه‌سازی قیمت، می‌توانید رقبای خود را در زمان واقعی ردیابی کنید تا روندها را ارزیابی کرده و در مورد هرگونه تغییر قیمتی که می‌خواهند فعال کنند، تصمیم بگیرید. قیمت گذاری پویا همچنین به شما کنترل بیشتری بر قیمت های خود می دهد. به جای تماشای و منتظر ماندن برای اینکه ببینید آیا محصولات و خدمات شما قیمت مناسبی دارند یا خیر، می‌توانید قیمت‌ها را در عرض چند دقیقه تغییر دهید و نتایج تقریباً آنی داشته باشید. قیمت گذاری پویا می تواند در هزینه شما صرفه جویی کند زیرا شامل جمع آوری و استفاده از داده ها برای ایجاد تغییرات بصری در قیمت ها به سرعت است. 

نمونه ای از قیمت گذاری پویا چیست؟

انواع مختلفی از روش های قیمت گذاری پویا وجود دارد که یک کسب و کار می تواند از آنها استفاده کند. در اینجا چند نمونه از اینکه چگونه شرکت ها می توانند قیمت های خود را به شیوه ای انعطاف پذیر تغییر دهند، آورده شده است.

  • اوج قیمت گذاری پویا: قیمت ها در فصول اوج یک محصول بالاتر است. به عنوان مثال، اگر لباس شنا یا لوازم استخر می فروشید، می توانید در طول تابستان برای آنها هزینه بیشتری و در طول فصل تعطیلات برای هدایای محبوب بیشتر هزینه کنید.
  • قیمت گذاری پویا تقسیم بندی شده: این نوع قیمت گذاری پویا بر اساس جغرافیا است. به عنوان مثال، می توانید در مناطقی با هزینه زندگی سالانه بالاتر برای محصولات خود هزینه بیشتری دریافت کنید.
  • تغییرات بازار: عرضه و تقاضا می تواند قیمت یک محصول را افزایش یا کاهش دهد. به طور طبیعی، برای محصولی که بیش از حد دارید، هزینه کمتری دریافت خواهید کرد و برای محصول محبوبی که در حال اتمام است، هزینه بیشتری دریافت خواهید کرد.

انتهای مطلب/ منبع