HTC طی مراسمی به معرفی و رونمایی برخی از محصولات خود مانند تلفن هوشمند Desire Eye و دوربین Re در تهران پرداخت. در حاشیه ی این مراسم فرصتی دست داد تا گفتگویی داشته باشیم با نیراج ست، مدیر مارکتینگ htc این برند تایوانی در افریقا و خاورمیانه.
ست در کارنامه ی خود سمت های مدیریت بازاریابی سامسونگ و دستیار مدیر مارکتینگ JVC در خاورمیانه و افریقا را به ثبت رسانده و اکنون یکی از امیدهای اصلی HTC برای موفقیت در این مناطق به حساب می آید.
آیا فکر می کنید طرفداران سلفی به قدری هستند که Desire Eye موفق شود فروش بالایی را در بازار بدست آورد؟
سلفی یک ترند جهانی هست. شاید در برخی از بازارها محبوبیت بیشتری داشته باشد و در بعضی دیگر کمتر مورد توجه قرار بگیرد، اما واقعیت این است که دیر یا زود همه به سمت این نوع عکاسی جذب می شوند.
ما معتقدیم که در آینده برند های دیگر نیز وارد این بازی می شوند؛ نه تنها شرکت های تولید کننده موبایل، بلکه تولید کنندگان دیگر تکنولوژی ها نیز اکنون به بازار سلفی علاقه مند شده اند.
پس باید بگویم که بله، سلفی بازار بسیار مهمی به حساب می آید. به خصوص در کشور های خاورمیانه، مانند ایران، که تفریحات بسیاری وجود ندارد، سلفی می تواند جذابیت های فراوانی داشته باشد.
سلفی به شما اجازه می دهد احساسات خود را در قالب تصویر با دیگران به اشتراک بگذارید، و از این بابت احساس خوبی داشته باشید. و این دقیقا همان دلیلی است که ما فکر می کنیم سلفی، گزینه درستی برای سرمایه گذاری است.
سال گذشته ما موبایل های بسیاری را با قابلیت های مختلف سلفی گرفتن به بازار عرضه کردیم و تلاش نمودیم که ذائقه مخاطبین را مورد بررسی قرار دهیم. استقبال از این محصولات، به خصوص خانواده دیزایر که از مگاپیکسل بیشتری در دوربین جلوی خود بهره می برند، بسیار زیاد بود.
بر همین اساس شد که ما تصمیم گرفتیم سلفی را به عنوان یک ویژگی اصلی در محصولی مانند Desire Eye معرفی کنیم. این دستگاه، موبایلی است که به خصوص قشر جوان از آن به شدت استقبال خواهند کرد.
ما در واقع با ویژگی های نرم افزاری و سخت افزاری متفاوتی که برای کاربران خود فراهم کردیم، تجربه ای بی نظیر از سلفی را ارائه دادیم. تجربه ای که استانداردی جدید در زمینه سلفی را به وجود می آورد و حتی دیگر تولید کنندگان موبایل را نیز به جلو هدایت خواهد کرد.
شما HTC One M8 Eye را در چین و هند به صورت رسمی معرفی کردید. چرا این محصول فقط در کشور های محدودی معرفی شد؟ آیا قرار است در ایران نیز عرضه شود؟
چین بیشترین جمعیت جهان را دارا است. چنین جمعیت زیادی شرایط ویژه ای را برای بازار این کشور به وجود می آورد. بازار چین در حال حاضر کشش لازم برای عرضه محصولات متعدد را دارا است.
استراتژی HTC برای عرضه این محصول کاملا بر اساس آماری بوده که از فروش کشور ها به دست آورده است. برای مثال در ایران خانواده Desire بیشترین فروش را دارند، در حالی که One M8 در چین رتبه نخست را به خود اختصاص می دهد.
ما One M8 Eye را در چین عرضه کردیم، اما هرگاه که احساس کنیم بازار ایران کشش لازم برای این محصول را دارد، آن را به کشور شما هم خواهیم آورد.
M8 در حال حاضر یکی از بهترین دستگاه های ویندوز فونی است. آیا این دستگاه به ایران خواهد آمد؟
One M8 برای ویندوزفون تنها در آمریکا عرضه شده و در هیچ کشور دیگری ارائه نشده است. این دستگاه به درخواست یکی از اپراتورهای آمریکا تولید گشت و ما احساس نمی کنیم که در بازار دیگر کشور ها برای آن تقاضای چندانی وجود داشته باشد.
پس باید بگویم که نه تنها در ایران، بلکه در دیگر کشور های دنیا نیز این دستگاه عرضه نخواهد شد. فراموش نکنیم که خود ویندوزفون هم سهم بازار چندانی را به صورت جهانی در اختیار ندارد.
چند وقت پیش نکسوس ۹ توسط HTC و با همکاری گوگل ساخته شد. آیا این دستگاه در ایران عرضه می شود؟
صد در صد. در دی یا بهمن این تبلت را به ایران می آوریم.
برنامه عرضه این محصول به چه ترتیب است؟ ما پیش از این با ال جی و سامسونگ در زمینه عرضه گسترده نکسوس در ایران تجربه چندان خوبی نداشتیم. به هر حال محصول برای گوگل است و همه ما از تحریم های موجود و سیاست های شرکت های آمریکایی اطلاع داریم.
نکسوس ۹ یکی از با کیفیت ترین محصولات خانواده نکسوس است که تا به حال تولید شده. HTC از لحاظ پشتیبانی نرم افزاری و ارائه سخت افزار درجه یک، برای نکسوس ۹ سنگ تمام گذاشته. بر اساس همین موارد می توانم بگویم که ماجرای نکسوس ۹ با دیگر نکسوس ها تا حدی متفاوت است.
اما در نهایت حق با شما است، استراتژی عرضه این تولیداتتوسط گوگل تعیین می شود. ما باید بر اساس نقشه راه آن ها نسبت به ارائه محصول اقدام کنیم.
شرکت های رقیب در طول سال های گذشته موفق شدند اکوسیستم خوبی را برای خودشان به وجود بیاورند. برای مثال سونی پلی استیشن و تلویزیون هایش را دارد و اپل ارتباط خوبی بین مک بوک ها و دستگاه های همراهش ایجاد کرده است. به نظر میرسد HTC در این زمینه جا مانده است، آیا برای این موضوع برنامه ای دارید؟
اجازه بدهید از شما سؤالی بپرسم. تا به حال پیش آمده تا موبایلی از سونی را به خاطر اکوسیستمش خریداری کنید؟ تا به حال محصولی از سامسونگ را به خاطر همخوانی با تلویزیون هایش خریداری کرده اید؟ بسیاری از کاربران به این موضوعات اهمیت نمی دهند، پس این موضوع نباید برای ما هم مشکل ساز باشد.
در مورد اپل هم اکوسیستم به مرور به وجود آمد و این شرکت در کمپین های تبلیغاتیش چندان بر روی آن تمرکز نمی کند. بسیاری از کاربران از محصولات اپل استفاده می کردند و بعد ها به مرور آیفون و آیپد و … را نیز به مجموعه دستگاه های خود اضافه کردند.
جالب است بدانید که رقبای ما مثل سامسونگ و سونی، هیچوقت در تبلیغات خود به اکوسیستمشان اشاره ای نمی کنند.
اما در مورد HTC، معرفی دوربین RE و اضافه شدنش به سبد محصولات شرکت، خود به نوعی بیانگر ایجاد اکوسیستمی است که شما در موردش می پرسید. البته این بدان معنا نیست که ما قصد داریم به سمت ساخت اکوسیستم خود حرکت کنیم، چرا که معتقدیم کاربران از محیط های بسته خسته شده اند.
به نظر شما چرا اندروید توانست تا این حد موفق باشد؟
اندروید یک پلتفرم متن باز بود و همین آزادی عمل موجود در آن، مقدمات موفقیتش را فراهم کرد. ما هم معتقدیم که کاربرانمان باید آزادی کافی را داشته باشند و از همین رو تلاش می کنیم نوعی خدمت را به کاربرانمان ارائه دهیم که از آن می توانند بر روی هر پلتفرمی استفاده کنند.
بر اساس گزارش مالی ، HTC سود دهی خودش را در سه ماهه سوم ۲۰۱۴ هم حفظ کرد. اما بسیاری از کارشناسان این موضوع را به خاطر سیاست های کاهش هزینه ها عنوان کرده اند. به نظرتان با این تفاسیر HTC باز هم از قدرت کافی برخوردار خواهد بود تا در آینده دستگاهی در حد و اندازه های M8 تولید نماید؟
سیاست های کاهش هزینه در حوزه هایی مثل ساخت محصول، طراحی و نیروی انسانی اعمال نشده. برای مثال در سال گذشته ما در خاورمیانه و آفریقا کارمندان خود را سه برابر کرده ایم. آنچه که ما انجام داده ایم، بهبود فرآیندی است که با پیاده سازی آن در شرکت، می توانیم به سود دهی بیشتر برسیم. برای مثال برخی از استراتژی های خود را تغییر دادیم. اکنون از منیزیم ارزان تری در تولیدات مان استفاده می کنیم و با ساختار بهینه تری به خلق محصولات می پردازیم. همه این موارد کوچک است، اما باعث صرفه جویی میلیاردی در هزینه ها می شود. البته درآمدزایی شرکت تنها به خاطر این موارد نیست. اکنون فروش محصولات ما بسیار زیاد تر از قبل شده است. اگر به خاطر داشته باشید HTC در سال گذشته تنها ۱۰ دستگاه را در سبد محصولات خود داشت، این در حالیست که اکنون ۱۷ محصول در حال ارائه به بازار هستند. جالب است بدانید که در بین این محصولات موبایل های دو سیم کارته نیز از جذابیت بسیاری برخوردار بوده اند و توانسته اند فروش موفقی داشته باشند. همانطور که مشاهده می کنید ما در حال گسترش بازار هدف خود هستیم. تا پیش از این بر روی کالاهای لوکس تمرکز داشتیم، اما اکنون به لطف خانواده Desire می توانیم دامنه بیشتری از بازار را تحت پوشش خود در آوریم.
شما در سطح جهانی برای اعضای خانواده One گارانتی مخصوصی به اسم HTC Advantage را ارائه می دهید. در این برنامه کاربر می تواند در صورت شکستگی صفحه نمایش یکبار به صورت رایگان شیشه را تعویض کند و یا همواره به صورت تلفنی و یا آنلاین از مشاوره برخوردار گردد. آیا در ایران هم چنین برنامه ای پیاده می شود؟
این سوال تنها در مورد ایران مطرح نمی شود، بلکه سایر کشور های خاورمیانه و آفریقا نیز شامل آن هستند. ما در تلاش هستیم که این طرح را به منطقه بیاوریم و وقتی که این اتفاق بیفتد، به صورت خودکار شاهد عرضه HTC Advantage در ایران نیز خواهیم بود.
اما شما در آن کشور ها به صورت رسمی دفتر دارید.
فرقی نمی کند. این برنامه به صورت منطقه ای اجرا می گردد.
در حال حاضر چگونه کیفیت خدمات پس از فروش ارائه شده در ایران را اندازه گیری می کنید؟
ما تیم به خصوصی را مشخصا مامور این موضوع کرده ایم و به صورت مداوم کیفیت خدمات را مورد بررسی قرار می دهیم. ما بازخورد کاربران را بسیار جدی می گیریم و به آن ها رسیدگی می کنیم.
هرچند دسترسی به فیسبوک در ایران بسته است، با این وجود ما در صفحه خاورمیانه HTC نظرات مثبت و منفی بسیاری را دریافت می کنیم که این موضوع ارتباط ما با کاربران را تقویت می کند.
متوجه نمی شوم، شما در عین اینکه در ایران حضور دارید، اما دفتر رسمی ندارید؟
ما در ایران هستیم. شرکای ما از جمله نقاط قوتمان در کشور شما به شمار می روند.
چرا فکر می کنید حضور در ایران لزوما به معنی باز کردن دفتری رسمی است؟ اگر من امروز دفتری باز کنم و سه نفر را در آن قرار دهم، آیا آن HTC خواهد بود؟ نه، معلوم است که نه.
ما با مایکروتل، آرین و یاس همکاری می کنیم و آن ها از جمله موفق ترین عرضه کنندگان محصول در خاورمیانه به شمار می روند. وقتی که این سه شریک را در اختیار داریم، دیگر چه لزومی به راه اندازی دفتر وجود دارد؟
شرکای ما صدای ما هستند. آن ها خود HTC هستند.
-مانی قاسمی،دیجیاتو-