09109200500 info@damaavand.com

این بار می‌خواهیم به آمارهای موجود درزمینهٔ بازاریابی دیجیتال در صنعت گردشگری نگاهی داشته باشیم تا ببینیم بودجه‌ها در این حوزه در چه بخش‌هایی تقسیم‌شده‌اند و در چه بخش‌هایی بهترین کارایی را ازنظر آماری دارا هستند. آمارهای ارائه‌شده، نتایج تحقیقات performance horizon و WBR digital هستند که توانسته‌اند یک نگاه کلی و مناسب را نسبت به وضعیت کنونی بازاریابی دیجیتال در صنعت گردشگری ارائه کنند. اولین نگاه در مورد ابتکار عمل‌ها و مواردی است که شرکت‌های گردشگری آن‌ها را قوی‌ترین محرک برای مشتریان می‌دانند. در این بخش جست‌وجوی طبیعی (organic search) در ردیف نخست قرار دارد. جست‌وجوی طبیعی یا غیر پولی به‌نوعی از جست‌وجو اطلاق می‌شود که بازدیدکننده از طریق بررسی در موتورهای جست‌وجو مانند گوگل به وب‌سایت هدایت ‌می‌شود. بازاریابی ایمیلی (Email marketing) در ردیف بعدی قرار دارد و در ردیف سوم جست‌وجوی پولی (paid search) را مشاهده می‌کنیم. شاید برای بسیاری از مخاطبان جالب باشد بدانند رسانه‌های اجتماعی در حال حاضر به‌عنوان یک محرک بزرگ با ۶۵ درصد مقبولیت در ردیف چهارم در این لیست قرار دارد. در ادامه به‌صورت اجمالی به این لیست بسیار مهم نگاهی ‌می‌اندازیم:

۱- جست‌وجوی طبیعی (۷۸ درصد)

۲- بازاریابی ایمیلی (۷۱ درصد)

۳- جست‌وجوی پولی (۶۹ درصد)

۴- رسانه‌های اجتماعی (۶۵ درصد)

۵- هدف‌گیری مجدد یا retargeting (50 درصد)

۶- بازاریابی با افزایش کارایی (۴۰ درصد)

۷- بازاریابی ارجاعی یا referral (38 درصد)

۸- بازاریابی موبایلی (۳۸ درصد)

۹- موتورهای خرید مقایسه‌گر (۲۳ درصد)

۱۰- بازارها (۲۱ درصد)

۱۱- دیگر روش‌ها (۶ درصد)

دومین موضوعی که به‌عنوان یک زمینه برای بررسی آمارها موردتوجه قرار ‌می‌گیرد، نگاه بلندمدت به این روش‌های تبلیغات است. در نگاه بلندمدت، گزارش‌ها نشان ‌می‌دهد بازاریابی ایمیلی و رسانه‌های اجتماعی مهم‌ترین و اصلی‌ترین فعالیت‌ها هستند و در صدر لیست قرار ‌می‌گیرند و بعدازاین دو، هدف‌گیری مجدد و جست‌وجوی طبیعی به ترتیب در رده‌های بعدی جای خواهند گرفت. گزارش‌ها همچنین نشان می‌دهد درزمینهٔ پرداخت هزینه برای بازاریابی دیجیتال در صنعت گردشگری، بیشترین هزینه در جست‌وجوی پولی انجام ‌می‌شود؛ با ۴۰ درصد پاسخگویی. به دنبال آن بازاریابی ایمیلی و سپس بهینه‌سازی موتور جست‌وجو (SEO) که مربوط به جست‌وجوی طبیعی است، در رده‌های بعدی قرار ‌می‌گیرند. در ادامه این بحث، جدولی را باهم مرور ‌می‌کنیم که وضعیت آماری مربوط به کانال‌های بازاریابی دیجیتال در صنعت گردشگری را باهم مقایسه ‌می‌کند و نشان ‌می‌دهد که ازنظر شرکت‌کنندگان در این مطالعه، هرکدام از این کانال‌های بازاریابی چه اندازه از هزینه انجام‌شده را به خود اختصاص ‌می‌دهند و از رتبه ۱ تا ۷ در کدام رتبه قرار ‌می‌گیرند. خوب است که متصدیان صنعت گردشگری در ایران نیز هزینه‌های بازاریابی دیجیتال خود را بررسی کنند و موقعیت خود را در جدول زیر اندازه بگیرند و با دیگر متصدیان صنعت گردشگری در دنیا مقایسه کنند.

همچنین بخوانید:   قانون پارتو 20 به 80 در فروش

بازاریابی دیجیتال در گردشگری

خوانش جدول بالا به این صورت است که به‌طور مثال در ردیف اول و ستون اول، عدد ۵ درصد بیانگر این مطلب است که ۵ درصد از کسانی که مورد سؤال قرارگرفته‌اند، بیشترین هزینه را در بین تمام روش‌های بازاریابی برای بازاریابی موبایل قرار داده‌اند و درست در خانه کنار آن عدد ۱۰ درصد بیانگر این است که ۱۰ درصد از شرکت‌های مورد سؤال، بازاریابی موبایلی را به‌عنوان دومین مورد هزینه‌بر در بین تمام روش‌ها دانسته‌اند. نکته جالب در مورد

این جدول این است که اگرچه رسانه‌های اجتماعی به‌عنوان بزرگ‌ترین محرک بلندمدت برای مشتریان به شمار ‌می‌روند، بااین‌وجود تنها ۷ درصد از شرکت‌های دست‌اندرکار گردشگری آن را در رده نخست هزینه‌های بازاریابی دیجیتال خود قرار داده‌اند. در ضمن یک‌سوم از این آمار‌ها از صنعت مهمان‌پذیری و دوسوم از آن از شرکت‌های دست‌اندرکار گردشگری با تعداد ۳۵۰ کارمند یا بیشتر تهیه‌شده‌اند. یادآوری مجدد این نکته نیز خالی از لطف نخواهد بود که بررسی شرکت‌ها برای هزینه‌های بازاریابی خود و مقایسه نتایج به‌دست‌آمده ‌می‌تواند دید مناسبی از وضعیت حال حاضر مجموعه‌های گردشگری ارائه کند و راهکارهای مناسب تنظیم سیاست‌های آتی بازاریابی را در پی داشته باشد.

انتهای مطلب/ مهدی نوابیلینک محتوا