09109200500 info@damaavand.com

جایگاه، تجلی ظاهری برند است، بنابراین واقعیت این است که برند تنها می‌تواند یک جایگاه واقعی داشته باشد، زیرا جایگاه برند، ماهیت و هویت برند را در دنیای خارج نشان می‌دهد. هویت چندگانه دست‌کم عجیب‌وغریب یا در بدترین حالت شیزوفرنیک به نظر می‌آید. مصرف‌کنندگان به دلایل زیادی موجب شهرت علائم تجاری می‌شوند که مهم‌ترین آن‌ها اعتماد کردن به برند همانند یک دوست است.

راه‌هایی وجود دارد که در آن‌ها برند ممکن است به طرق مختلف به مخاطبان نشان داده شود. موفقیت آن بستگی به قضاوت دقیق بخش‌های موجود در بازار و نیازها و خواسته‌های دقیق آن بخش‌ها دارد. برای مثال، یک نوشیدنی شکلاتی ممکن است جایگاه مهمی در تغذیه داشته باشد. این شکلات می‌تواند به‌عنوان نوشیدنی انرژی‌زا برای افراد فعال، یک فرآورده رژیمی برای افراد مسن که در خوردن غذاهای جامد مشکل‌دارند، یک فرآورده ضروری برای رشد جوان‌ترها و یک نوشیدنی لخت کننده برای افراد خسته، قبل از رفتن به رختخواب باشد. همان‌طور که می‌بینید با جذب بخش‌های مختلف ما از جایگاه اصلی آن دور نشده‌ایم.

هدر رفتن جایگاه بدون تجربه‌ برند

جایگاه، قسمت متقاعدکننده‌ برنامه‌ راهبردی علامت تجاری است. تنها هدف جایگاه برند، پذیرش این مطلب است که برند، متفاوت و بهتر از انواع دیگر است. جایگاه راهبرد، پارامترهایی را تعیین می‌کند که برند جهت اشتغال موقعیت ویژه در اذهان مردم با آن‌ها مبارزه می‌نماید؛ بنابراین جایگاه همیشه قول‌هایی به مصرف‌کننده می‌دهد که اگر این قول شکسته شود، ممکن است صدمه‌ جبران‌ناپذیری به علامت تجاری وارد سازد. به همین دلیل است که بسیاری از شرکت‌ها با استفاده از یک سیستم حفاظتی از موقعیت برند خود، به‌شدت محافظت می‌کنند. به هر صورت به‌منظور اطمینان از عدم سازگاری هویت و جایگاه برند، باید برای برند محافظی وجود داشته باشد. هر چیزی که مصرف‌کننده را به برند مربوط کند، باید ثابت و مناسب باشد که این به معنی کنترل تمام جنبه‌های تجربه‌ برند است.

همچنین بخوانید:   جایگاه سازی یک برند پیشرو

جایگاه و تقسیم بازار

جایگاه برند باید با بخش‌های ذهن جور باشد، بنابراین هنگام جست‌وجوی بازارهای بین‌المللی و جهانی برای برند، انتخاب‌ها می‌بایست انجام شود. برای مثال در صورت هدف‌گذاری یک بخش همگانی هم چون نوجوانان یا افراد ثروتمند مناسب‌ترین کار اتخاذ جایگاه استاندارد خواهد بود، روشی که برندهایی مانند نایک و رولکس انجام می‌دهند. آن‌ها آگهی، تبلیغات و پیام‌های کلیدی ثابتی در سراسر دنیا دارند؛ اما چنانچه بخش‌ها از کشوری به کشور دیگر تفاوت داشته باشد، جایگاه راهبرد با پیام‌های مختلف موردنیاز متفاوت خواهد بود.

جایگاه برند چیست و چرا موردنیاز است؟

جایگاه برای کسب موفقیت تجاری یک امر اساسی است، اما تأثیر آن در کنترل آگاهی‌های مخاطبان مختلف بستگی به ارتباطات بازاریابی دارد؛ بنابراین، به‌منظور اطمینان از این‌که هر نمایش برند با ثبات کامل انجام شود، نیاز به ارائه خلاصه‌ مکتوبی از اهداف خارجی و داخلی است، این خلاصه‌ها معمولاً شکل جایگاه را تعیین می‌کنند و موقعیت برند در اذهان مردم را توضیح می‌دهند؛ بنابراین، باید به زبانی نوشته شوند که مصرف‌کنندگان قادر به درک آن باشند و حتی اگر برای عموم نوشته‌نشده باشند، باید اصطلاحات تشکیلاتی و تکنیکی را حذف کنند. این خلاصه‌ها مدارک داخلی هستند که برای کمک به بنگاه‌های تبلیغاتی تهیه می‌شوند که جایگاه تجاری را به رونوشت خلاق دقیقی با روش وبیانی مناسب هویت علامت تجاری تفسیر می‌کنند.

بیانیه جایگاه برند باید اطلاعات زیر را منتقل کند:

  • برند –نام برند را بیان می‌کند و همراه با عباراتی همچون «بهتر است از» می‌آید تا به شرکت یادآوری کند این مسئله‌ای است که بیانیه درصدد انتقال آن می‌باشد.
  • بخش بازار موردنظر برند-چنانچه بیش از یک علامت تجاری وجود داشته باشد، بیانیه جایگاه برای هر بخش موردنظر تهیه می‌شود. گاهی به‌منظور اهداف علامت‌گذاری تجاری شرکتی، یک بیانیه تجاری جامع با بیانیه‌های جداگانه برای علائم تجاری فرعی نوشته می‌شود. در هر شرایطی، هر بخش بازار را تا حد ممکن به‌وضوح تعیین می‌کند.
  • رقابت-ماهیت گروه رقابتی را توضیح می‌دهد و به‌وضوح بر آن تأکید می‌کند. برای یک محصول، این امر به معنی مشخص کردن گروهی است که برند در آن رقابت می‌کند. به رقیبان مستقیم فکر کرده و آن‌ها را نام‌گذاری می‌کند.
  • منافع رقابتی هم –مشخص کنید که چرا علامت تجاری با دیگر علائم فرق دارد یا بهتر از آن‌ها در گروه رقابتی است، اگر یکی وجود داشته باشد، مسئله فرش استثنایی را متذکر شوید.
  • نتایج مهم –راهی را نشان می‌دهد که بدان وسیله مصرف‌کنندگان، هنگام ارتباط با برند، تجربه بهتری کسب کند و منافع ماندگاری که مصرف‌کنندگان از ارتباط با این برند در مقایسه با برند دیگر به دست خواهند آورد.
همچنین بخوانید:   نیروی فروش مشتری محور (3RS)

همچنین بخوانید: جایگاه برند موفق

انتهای مطلب/ لینک محتوا