- قبل از هر چیز به ایجاد تجربهای منحصربهفرد در ذهن مخاطب بیندیشید و پسازآن به بررسی ویژگیها و مزایای کارکردی بپردازید.
- تجربه مطلوب برای مشتریها نیازمند برنامهریزی میباشد و بهطور اتفاقی اتفاق نخواهد افتاد. در فرآیند برنامهریزی بازاریابی تجربی در کنار استفاده از ایدههای خلاقانه، از غافلگیری و ایجاد شگفتی و تهییج استفاده کنید.
- مدلهای سنتی رضایت مشتری اهمیت و نقش احساسات و هیجانات جسمی و فکری و سرور را در مشتریان کمرنگ میکنند. با توجه به جزییات هر تجربه برای مشتری میتوان برای مصرفکننده امروز، حس خوب برنامهریزی نمود.
- هر شرکتی نیازمند این است که تجربهای در راستای یادآوری خاطرات خوش گذشته برای مشتریانشان داشته باشد. یک عنصر و ایده ظریف داشته باشد و از طریق آن تجربه و خاطره مشتریها را شکل داده و هیجان مثبتی را برانگیزد.
- علاوه بر محصول به موقعیت مصرف هم فکر کنید. بهجای آنکه به تیغ فکر کنید به تمیزی و آراستگی افراد بیندیشید و در ابعاد اجتماعی و فرهنگی زندگی مشتریان به قضایا بنگرید.
- تجربیاتی یکپارچه ایجاد کنید تا بر احساسات، عواطف و تفکرات مشتریانتان تأثیر داشته و مرتبط با سبک زندگی روزمرهشان مرتبط باشد و هویت اجتماعی – رابطهای را به وجود آورید.
- با تعیین جزییات و پیامدهای هر تجربه شامل حواس، احساسات، تفکرات، فعالیتها، واکنشها و روابط برخاسته از عناصر برند همچون لوگو، آگهیهای تبلیغاتی؛ وبسایت و … به تأثیر تجربی عمیقتر بیندیشید.
- گلچینی از متدلوژیها را انتخاب کنید، هر یک از متدلوژیها ویژگیهای مثبت و منفی خود را دارند. بامطالعه و شناسایی این جزییات و دقت بر روایی و پایایی هر متد در کنار خلاقیت به بهترین خواهید رسید. برخی از متدها مانند تحلیل پرسشنامه کمی هستند، برخی نیز مانند جلسات گروه تمرکز -کانون- کیفی بوده، برخی مانند تکنیکهای تصویربرداری از رفتار مشتری بهصورت تصویری اجراشده و گروهی نیز در شرایط مصنوعی و برخی در شرایط واقعی مانند کافه و فروشگاه پیادهسازی میشوند.
- از خود بپرسید که چگونه میتوانید با استفاده از راهبردهای بازاریابی تجربی به مرحله جدیدی واردشده و با استفاده از رسانههای دیجیتال، فرهنگی متفاوت را بنا نهید.
- پویا باشید. بسیاری از شرکتها و برندها در مقابل تغییرات کند و محتاط هستند، تلاش کنید تا با بررسی تحولات و بهکارگیری خلاقیت، پویایی خود را در تمام شرایط مدیریت نمایید.
انتهای مطلب/ لینک محتوا