بازاریابی سبز (Green Marketing) یا بازاریابی زیست‌محیطی نتیجه توجه شرکت‌ها و تولیدکنندگان کالا به مصرف‌کنندگانی است که خواستار محصولات سبز و غیر آلوده هستند. هدف در بازاریابی سبز محافظت محیط زیست و در نظر گرفتن شرایط زیست محیطی در تولیدات و خدمات شرکت می‌باشد.

برای مثال ظروف یک‌بارمصرف گیاهی را در نظر بگیرید، در تولید این محصولات از مواد پلاستیکی مضر استفاده‌نشده و به‌جای آن مواد گیاهی و طبیعی مانند نشاسته ذرت به‌کاررفته است. ظروف یک‌بارمصرف سبز علاوه بر رفع مشکل تجزیه و بازگشت ظروف پلاستیکی (۳۰۰ سال) مشکل تماس با مواد غذایی داغ را نیز حل کرده‌اند (گستره دما -۵ الی +۱۲۰ درجه). مواد مصرفی مانند دستمال‌های تولیدشده از کاغذهای بازیافتی، شوینده‌های عاری از مواد شیمیایی و اسپری‌های غیر مضر برای محیط زیست ازجمله محصولات می‌باشند. همچنین بسته‌بندی سایر محصولات با مواد قابل بازیافت از دیگر موارد قابل‌ذکر در بازاریابی سبز می‌باشد.

از مزیت‌های بازاریابی سبز می‌توان به ورود به بازار جدید، مزیت رقابتی بالا، ارائه محصولات جدید، توجیه قیمت محصول، امکان بهبود کارایی منابع، امکان کاهش هزینه، افزایش ارزش اجتماعی شرکت، افزایش وفاداری مشتریان و افزایش سودآوری اشاره نمود.

شرکت‌ها با استفاده از فرآیند ایجاد ارزش‌افزوده در سطح شرکت، اصلاح سیستم مدیریتی سازمان و بهبود محصولات می‌توانند از مزایای بازاریابی سبز در کسب و کارشان بهره ببرند. همچنین این شرکت‌ها می‌توانند به تولید محصولات سبز بپردازند؛ برای تولید محصول سبز می‌توان از روش‌هایی مانند اصلاح یک محصول و یا بخشی از آن، اصلاح قسمت فرسوده، تولید محصول جدید، تولید محصولات قابل بازیافت، کاربرد چندگانه محصول و اجزای تشکیل‌دهنده آن و کاهش استفاده از مواد اولیه استفاده نمود.

انتهای مطلب/ لینک محتوا