09109200500 info@damaavand.com

هر کسب‌وکاری با تهدید وجود رقبا روبرو است. پرونده های ثبت اختراع، تسلط بر بازار و حتی منابع مالی نمی‌تواند آنها را از این واقعیت اجتناب ناپذیر محافظت کند؛ بنابراین، چه درسهایی می توانیم از شرکتهایی بگیریم که با وجود رقابت شدید قرن ها دوام آورده و حتی موفق بوده اند؟

روش‌هایی وجود دارد که شرکت‌ها برای پیاده‌سازی استراتژی رشد موفق از آنها استفاده می‌کنند. برخی از رایج‌ترین استراتژی‌های رشد در تجارت که کسب‌وکار دماوند امروز به آنها می‌پردازد عبارت‌اند از:

۱. نفوذ به بازار

عموماً سازمان‌ها هنگام تصمیم‌گیری برای بازاریابی محصولات موجود در همان بازاری که از آن استفاده می‌کردند، از استراتژی نفوذ در بازار استفاده می‌کنند. به‌عبارت‌دیگر، مشاغل سعی می‌کنند با استفاده از محصولات موجود رشد کنند تا سهم خود را در بازار افزایش دهند (درصدی که یک شرکت از کل فروش یک محصول یا خدمات خاص دارد).

یکی از راه‌هایی که می‌توانید سهم بیشتری از پای را بر عهده بگیرید، کاهش قیمت است. به‌عنوان‌مثال، در بازاری که تمایز محصولات به‌ندرت وجود دارد، قیمت کمتر ممکن است به شرکت کمک کند تا سهم خود را در بازار افزایش دهد.

۲. توسعه یا تنوع محصول

دلایل مختلفی می‌تواند وجود داشته باشد که یک سازمان استراتژی توسعه بازار را در نظر بگیرد. رقابت می‌تواند آن‌قدر قوی و طاقت‌فرسا باشد که رشد در بازار فعلی را غیرممکن کند. یک تجارت باید بازارهای جدیدی را برای محصولات خود بیابد، در غیر این صورت، نمی‌تواند سود خود را افزایش دهد.

برنامه‌ها یا ویژگی‌های جدید در یک محصول نیز می‌تواند به استراتژی رشد کسب‌وکار کمک کند. وقتی فناوری شروع به تغییر و تحول می‌کند، استراتژی رشد یک محصول به‌خوبی کار می‌کند؛ بنابراین، برای سازمان‌ها ضروری است که از ظهور ارتباط در همه‌جا، ظهور بی‌پایان هوش مصنوعی و افزایش اهمیت خلاقیت مدیریتی استفاده کنند.

همچنین بخوانید:   دام‌های زمانی برای مدیران فروش

اگرچه توسعه محصول می‌تواند در بازار موجود باشد، تنوع به این معنی است که می‌توانید محصولات جدید را به بازارهای جدید بفروشید تا رشد کسب‌وکار خود را افزایش دهید. این مسیر خطرناک‌تر است و به‌شدت بر تحقیقات بازار و مصرف‌کننده متکی است تا از مطلوبیت، امکان‌سنجی وزنده ماندن محصول اطمینان حاصل شود.

۳. تملک

یک استراتژی رشد کسب‌وکار همچنین می‌تواند شامل خرید یک شرکت دیگر به‌عنوان راهی برای گسترش عملیات آن باشد. به‌عنوان‌مثال، دیزنی Pixar، Marvel، Lucasfilm و اخیراً، 20th Century Fox را خریداری کرد. سه خرید اول به‌تنهایی برای شرکت بیش از ۳۳.۸ میلیارد دلار سود به همراه داشته است.

در این مورد، محصولات و بازارها از قبل ایجادشده‌اند. یک شرکت باید دقیقاً بداند که اهداف شرکت آن چیست زیرا چنین استراتژی خرید مستلزم سرمایه‌گذاری قابل‌توجهی برای پیاده‌سازی است.

انتهای مطلب/