09109200500 info@damaavand.com

متخصصان مارکتینگ تکنیک‌های زیادی برای ترفیع و ترویج کالا، خدمات، ایده‌ها، مکان‌ها و مردم‌دارند. اگرچه آن‌ها به‌طور بالقوه، به دنبال دستیابی به صدها هدف مشخص هستند، اما دو هدف اساسی مربوط به استفاده از مارکتینگ شبکه‌های اجتماعی به‌عنوان بخشی از آمیخته ترفیع برند وجود دارد:

  1. گسترش و نفوذ پوشش رسانه‌ای برند
  2. تأثیر در کل فرآیند تصمیم‌گیری مصرف‌کننده

هنگامی‌که متخصصان مارکتینگ برای جذب فضایی در شبکه‌های اجتماعی برای توزیع پیام برندها تلاش می‌کنند، با سه نوع اصلی از رسانه‌ها مواجه می‌شوند: ۱. پولی، ۲. شخصی و ۳. کسب‌شده. مارکترها هزینه‌هایی را برای استفاده از رسانه‌های پولی پرداخت می‌کنند، این شامل خرید فضا برای رساندن پیام‌های برند و تائید امنیت می‌باشد. رسانه‌های پولی به‌طور سنتی میدانی از تبلیغات هستند و به‌عنوان مکانی پولی برای ترویج پیام‌ها و دستیابی به انبوه مخاطبان، تعریف می‌شوند. روابط عمومی، یکی از اجزا آمیخته ترفیع می‌باشد که برای ایجاد عمومیت و حسن نیت استفاده می‌شود. ممکن است از رسانه‌های پولی در قالب اسپانسر استفاده کنند. تبلیغات تجاری در رادیو و تلویزیون، مجلات چاپ‌شده، روزنامه‌ها، بیلیوردها، اینترنت و موتور جستجوگر مارکتینگ، همگی مثال‌هایی از رسانه‌های پولی می‌باشند که ممکن است در برنامه‌ی ترفیعی یک برند گنجانده شود. همچنین شکل‌های دیگری مانند پرداخت پول برای ارسال پیام دربازی‌های آنلاین مانند هپی پتز، یا پیشنهادهای کالاهای مجازی به ساکنین دنیای مجازی، در حال ظهور می‌باشند. همچنین ترفیعات سنتی فروش مانند کوپن‌ها و جوایز نیز زندگی جدیدی در سیستم شبکه‌های اجتماعی پیداکرده‌اند.

برند شبکه اجتماعی

رسانه‌های شخصی، کانال‌هایی هستند که تحت کنترل برندها می‌باشند. وب‌سایت‌های شرکت و سایت‌های تجاری، بلاگ های شرکت، تبلیغ در بازی و بازی‌های متناوب واقعی همگی نمونه‌هایی از رسانه‌های شخصی هستند؛ مانند خرده‌فروشی آجر و ملات هالیستر که وب‌سایت شخصی آن توسط سازمان کنترل می‌شود.

همچنین بخوانید:   اهمیت طراحی وبسایت برای دیجیتال مارکتینگ

رسانه‌های کسب‌شده آن دسته از پیام‌هایی هستند که برای توزیع آن‌ها هزینه مستقیمی تخصیص داده نمی‌شود و روش‌های آن‌ها فراتر از کنترل شرکت قرار دارد. ارتباطات شفاهی (که در شبکه‌های اجتماعی تأثیر احساس گفته می‌شود) و تبلیغات عمومی، از معروف‌ترین رسانه‌های کسب‌شده می‌باشند. شرکت‌ها مطالب خود را از طریق مطبوعات و کانال‌های پولی، شرکت در رویداد جمعی و جوامع، خلق طرحی حیرت‌آور برای جلب‌توجه رسانه‌ها و آوازه و ارائه کیفیت خدمات استثنایی ارائه می‌کنند و امیدوارند پیام برند گسترش یابد. در جدول زیر انواع رسانه‌های پولی، شخصی و کسب‌شده در چهار قلمرو مارکتینگ شبکه‌های اجتماعی توضیح داده‌شده‌اند.

انواع رسانه

آیا به فقدان یک دسته‌بندی توجه کرده‌اید؟ درست است. شکل‌های گوناگونی از مارکتینگ وجود دارد که توسط دستگاه‌های اجتماعی به‌درستی کنترل می‌شود اما جزو رسانه‌های پولی، شخصی و کسب‌شده نیستند. دیوید آرمانو از ایلمان پی آر، این ناحیه رسانه‌ای را سفارتخانه‌های اجتماعی نامید. مثلاً مطالب صفحه فیس‌بوک یک برند توسط آن برند کنترل می‌شود. آیا این مانند رسانه شخصی است؟ دوباره فکر کنید. فیس‌بوک انواع مطالبی که امکان بارگذاری دارند را دیکته می‌کند. این تمایز به‌خصوص وقتی‌که منبع رسانه رایگان باشد بیشتر رایج است. اخیراً فیس‌بوک بیان داشته که برای قرار دادن تبلیغات در خبرها پول دریافت می‌کند. این عدم کنترل نشان می‌دهد که چرا کارشناسان شبکه‌های اجتماعی توصیه می‌کنند که برند خود را در سرزمین‌های اجاره‌ای نسازید و این دلیلی است که چرا شناخت رسانه‌ها مهم است و اینکه چرا برخی از رسانه خیلی راحت به گروه‌های پولی، شخصی و کسب‌شده نمی‌روند.

انتهای مطلب/