در مارکتینگ مهارت های عام و خاص وجود دارد. مهارت های کلی که همه مدیران باید داشته باشند سطح حساب و کتاب و سواد است. این ها را می توان در زمان استخدام سنجید. سنجش هوش هیجانی کمی سخت است که این روزها بیشتر مد شده است. شاید کسی نمرات استدلال عددی و کلامی بالایی داشته باشد اما بینشی در برابر رفتار با افراد نداشته باشد و با همکاران رابطه برقرار نکند. خلاقیت هم بسیار مطلوب است و استدلال انتزاعی را می توان سنجید و در زمان استخدام ارزیابی کرد. شایستگی های رهبری نیز مهم اند.
۱۰ نوع کارشناس مارکتینگ را شناسایی می کنیم:
- کارشناس مارکتینگ فکری: بسیار باهوش هستند و با مارکتینگ به عنوان یک تمرین عقلانی رفتار می کنند. نگران استراتژی هستند و دوست دارند نظریاتی را درباره اینکه چطور چیزها موثرند، ارائه دهند. فرد مفید تیم هستند.
- کارشناس مارکتینگ شایسته: فرایند را هدایت می کند، پورتفولیوشان را به صورتی سازمان یافته مدیریت می کند و با تقویم پیش می رود. این کارشناس مارکتینگ بینش یا زیرکی ندارد اما معتمد است و به موفقیت می رسد.
- کارشناس مارکتینگ توقف و اجرا: بر توسعه کارشان متمرکزند و دیدشان ارائه کار بعدی است. متوسط خدمات مدیران مارکتینگ ۱۸ ماه است. به دنبال توسعه پروفایلشان خارج از شرکت هستند و در صفحات مطبوعات مارکتینگ ظاهر می شوند. برای شرکت های تبلیغاتی مشهور اعتبار می گیرند و البته ایده های تبلیغات از نماینده هایشان است.
- کارشناس مارکتینگ حسابرسی: ترازنامه را کنترل می کند. اولین تمرکزش روی سود و زیان است و گاهی تساوی برند طولانی مدت می سازد.
- کارشناس مارکتینگ ضعیف النفس: از تصمیمات دوری می کند و سرش را پایین می اندازد. مسئولیت های واقعی یک کارشناس مارکتینگ و رهبری بازار را واگذار می کند.
- کارشناس مارکتینگ تجاری: فروش محور است و بیشتر وقتش را با نیروی فروش یا دیدن مشتریان می گذراند. رویکردش مارکتینگ تجاری است و مفهوم کمی از توسعه پیشنهاد مصرف کننده دارد. شاید برندی را مدیریت و حمایت کند.
- کارشناس مارکتینگ خلاق: بر بخش ارتباطات مارکتینگ شغل متمرکز است و دوست دارد وقتش را با نماینده ها بگذراند تا شرکت های جدید ایجاد کند.
- کارشناس مارکتینگ شوالیه: کسی که می خواهد کارآفرین باشد اما با پول شرکت ریسک می کند. مثل قماربازان گاهی از موفقیت خوشحال است و گاهی از شکست غمگین.
- کارشناس مارکتینگ جذب کننده: برای سر شوق آوردن دیگران به شخصیتش متکی است. «ریچارد برانسون» از معروف ترین و موفق ترین افراد این نوع است.
- کارشناس مارکتینگ قهرمان: همه فن حریف. در یکی از دانشکده های کسب و کار کلاسیک شرکت های جهانی مثل «پی اند جی» یا «یونی لور» آموزش دیده و همه جوانب مارکتینگ را درک می کند و تکنیکک هایی دارد. مانند «کریسپین دیویس» که خمیردندان کرست را در انگلیس برای «پی اند جی» راه اندازی کرد.