09109200500 info@damaavand.com

اصطلاح شستشوی سبز یا سبز شویی در سال‌های اخیر وارد واژه‌نامه کسب و کار شده است که آن را می‌توان به‌صورت موقعیت‌هایی تعریف کرد که شرکت‌ها کارهایشان را با توجه به ابتکارات سبز بد جلوه می‌دهند.

به گزارش آژانس کسب و کار هورموند، «تراچویس» شرکت بازاریابی و مشاوره‌ای زیست‌محیطی، در وب سایتش به تجربه بسیاری از شرکت‌ها اشاره می‌کند که راهبردهایی را دنبال می‌کنند که در ظاهر به نظر می‌رسد که به موضوع پایداری می‌پردازند اما با آزمایش از نزدیک معلوم می‌شود که شامل برخی از اعمال ریاکارانه‌اند. این شرکت این‌ها را «هفت گناه سبز شویی» می‌نامد که به‌صورت زیر خلاصه می‌شوند؛

  1. گناه سبک و سنگین کردن پنهان: ادعایی که بر اساس مجموعه‌ی محدودی از خصیصه‌ها، بدون توجه به سایر موضوعات مهم زیست‌محیطی، پیشنهاد می‌دهد که محصولی سبز است. مثلاً کاغذ، فقط برای اینکه از جدول برداشته‌شده به‌صورت پایدار به‌دست‌آمده، لزوماً ازنظر زیست‌محیطی مرجع نیست. سایر موضوعات زیست‌محیطی مهم در فرآیند ساخت کاغذ، مانند انتشار گازهای گلخانه‌ای یا استفاده از کلرین برای رنگ بری، ممکن است به همان اندازه مهم باشند.
  2. گناه نبود مدرک معتبر: ادعای زیست‌محیطی را نمی‌توان به‌سادگی از طریق اطلاعات حمایتی یا از طریق تائید طرف سوم قابل‌اعتماد اثبات کرد. مثال متداول محصولات دستمال‌کاغذی یا دستمال توالت هستند که بدون ارائه‌ی مدرک درصدهای متفاوتی از محتوای بازیافت مصرف‌کننده را ادعا می‌کنند.
  3. گناه ابهام: ادعایی که خیلی ضعیف یا وسیع تعریف‌شده که احتمال می‌رود مصرف‌کننده معنی واقعی‌اش را اشتباه درک کند. یک مثال «کاملاً طبیعی» است. آرسنیک، اورانیوم، جیوه و فرمالدئید همه به‌صورت طبیعی سمی هستند. «کاملاً طبیعی» لزوماً «سبز» نیست.
  4. گناه ستایش برچسب‌های غلط: محصولی که از طریق کلمات یا تصاویر، تأثیر تائید طرف سوم را به دست بدهد، درحالی‌که چنین تأییدی وجود ندارد؛ به‌عبارت‌دیگر، برچسب‌های تقلبی.
  5. گناه نامربوط بودن: ادعای زیست‌محیطی که ممکن است حقیقت داشته باشد اما برای مصرف‌کنندگانی که به دنبال محصولات مرجع زیست‌محیطی هستند بی‌اهمیت یا غیرمفید است. «بدون سی اف سی [کلوروفلوئوروکربن ها]» مثال متداولی است که با توجه به این حقیقت که سی اف سی را قانون غدغن کرده اهمیتی ندارد.
  6. گناه انتخاب بین بد و بدتر: ادعایی که ممکن است درون رده محصول درست باشد، اما این خطر وجود دارد که مصرف‌کننده را از تأثیرات زیست‌محیطی بزرگ‌تر رده در کل منحرف کند. سیگار ارگانیک می‌تواند مثالی از این گناه باشد، همچنان که وسیله نقلیه اسپرت کم‌مصرف.
  7. گناه دروغ‌گویی: ادعاهای زیست‌محیطی که غلط‌اند. متداول‌ترین مثال‌ها محصولاتی هستند که به‌صورت غلط ادعا می‌کنند که تأییدیه انرژی‌دارند یا به‌صورت ۲۰۱۵ UL LLC © چاپ مجدد با مجوز ثبت‌شده‌اند.
همچنین بخوانید:   بازاریابی سبز خدمات

انتهای مطلب/