09109200500 info@damaavand.com

پیگیری فروش روشی است که به کارشناسان فروش امکان می‌دهد میزان کنترل بر اوضاع را بسنجند. پیگیری فروش یکی از آسان‌ترین روش‌هایی است که به خلق مقبولیت و اعتماد در ذهن یک مشتری می‌انجامد. وعده‌های داده‌شده باید در زمان مقرر عملی گردند. پی گیری یکی از ملزومات پیش از فروش، حین فروش، بعد از فروش و حتی زمانی است که هنوز پای هیچ معامله و مذاکره‌ای به میان نیامده است.

بسیاری از کارشناسان فروش، در امر پیگیری افرادی میانه‌رو هستند. اما یک پیگیری همه‌جانبه درفروش به شما کمک می‌کند تا خود را از دیگران مجزا سازید. چنین کاری نیازمند تعهد، دانش و یک برنامه‌ی لازم‌الاجرای روزانه و کارآمد می‌باشد. هر آنچه را که در وظایف لازم‌الاجرای روزانه خود منظور نموده‌اید روی کاغذ بیاورید و فهرست خود را در آغاز و پایان هرروز بررسی کنید. این کار را با دقت و وسواس زیاد انجام دهید.

هر زمان که تماسی را از جانب یک مشتری یا همکار دریافت می‌کنید در اولین فرصت ممکن با او تماس بگیرید، حتی اگر این کار نیازمند اختصاص زمانی برای یک مکالمه‌ی کامل باشد. هرگز اجازه ندهید بین تماس و پاسخگویی به آن، بیش از ۱۲ ساعت فاصله بیفتد. نسبت به رقبا و یا همکاران عکس‌العمل سریع‌تری از خود نشان دهید.

مهم‌تر از همه باید بدانید در مسیر پیگیری فروش، پیش افتادن از زمان‌بندی، نتایج بهتری را به همراه خواهد آورد. ارتباط خود را با مشتری‌ها از طریق پست حفظ کنید. اگر در اجرای برخی کارها تأخیری حاصل‌شده است، قبل از این‌که مشتری با شما تماس بگیرد خودتان اقدام به تماس با او نمایید. تأخیر خود را یادآور شوید و عذرخواهی نمایید.

همچنین بخوانید:   کاربرد CRM در کسب و کارهای خرده فروشی

نگرانی، توجه و حس اضطرار خود را در اجرای کار به مشتری نشان دهید. البته بهتر است که بر سر پیمان اجرای وظایف و تعهدات خود بمانید! ابتدا از انتظارات مشتری سؤال کنید تا به این وسیله راه برآورده ساختن انتظارات او برای شما نمایان گردد.

در مسیر پیگیری یک ارتباط، فوراً آدرس پست الکترونیکی خود را در اختیار تمامی تصمیم‌گیرندگان قرار دهید. از این ابزار جهت سازمان‌دهی نیازها و سؤالات مشتری استفاده کنید.

برای اینکه قادر به مدیریت بهتر ارتباطات خود با مشتری باشید، از طریق یک برنامه‌ی پیگیری مناسب، مشتری‌ها را به دودسته‌ی فعال و غیرفعال تقسیم‌بندی کنید تا بدین طریق از سندروم «دور از دیده، دور از ذهن» در امان بمانید. پس از هر جلسه، بعد از هر رخداد مهم، قبل و بعد از پیاده‌سازی هر برنامه و در هر مناسبت خاص (مانند آرزوی داشتن یک تعطیلات شاد برای آن‌ها) در تعقیب مشتری‌ها باشید.

پیگیری‌های درون‌سازمانی را با ارسال نامه‌های تشکرآمیز برای همکاران اجرا کنید و از سوی دیگر به این وسیله اطمینان حاصل کنید که هیچ‌کس، شمارا از اهدافتان دور نساخته است. برای ارزیابی میزان رضایت مشتری‌ها همه‌چیز را مجدداً مرور کنید. به تیم همکاران خود (متخصصان، کارشناسان، دستیاران) تکیه کنید.

عباراتی مانند «اجازه بدهید بدانم…» و «با من تماس بگیرید» را از ادبیات پیگیری خود حذف کنید.

در اینجا به ذکر مواردی جهت پیگیری ارتباطات و چگونگی خلق یک موقعیت برنده می‌پردازیم:

داشتن برنامه: به استمرار و استفاده از یک برنامه‌ی لازم‌الاجرای روزانه روی بیاورید. در آغاز و پایان هرروز کارهای اجراشده در طول روز را مرور کنید.

همچنین بخوانید:   بازاریابی برای فروش

داشتن حس اضطرار: در اجرای تمام‌کارها کاملاً سرسختانه و مصمم عمل کنید. این تعهد را با مشتری‌های خود به اشتراک بگذارید.

استمرار در پیگیری: این وظیفه‌ی شخص شماست و از مشتری‌ها انتظار نداشته باشید که وظایف شمارا به انجام برسانند.

انتهای مطلب/ لینک محتوا