09109200500 info@damaavand.com

مارکتینگ محتوا، روشی از مارکتینگ است که در آن سازمان، به منظور جذب و دستیابی به مخاطبان، محتوایی ارزشمند، متناسب با شرایط فرهنگ، علایق مخاطب و… به صورتی مستمر ایجاد و منتشر می کند، با این هدف که اعمال مشتریان تبدیل به رفتاری سودبخش برای سازمان شود. واژه کلیدی در این تعریف، کلمه ارزشمند است. واژه ای که تقریباً کلیه فعالیت های مارکتینگ و تبلیغات را تحت تأثیر خود قرار می دهد. یک محتوای ارزشمند، هنگامی می تواند رنگ مارکتینگ محتوا به خود بگیرد که مردم خواستار آن بوده، برای آن ها ایجاد مطلوبیت کرده و به جای اجتناب، قصد استفاده از آن را داشته باشند.

فرض کنید اطلاعات مربوط به یک بنگاه اقتصادی از طریق یکی از رسانه های اجتماعی به تعداد بسیاری از بازدیدکنندگان منتقل شده است، در این صورت، آیا تصور می کنید مارکتینگ محتوا صورت گرفته است یا تبلیغات؟ برای پاسخ، باید بررسی شود اشخاص چگونه اطلاعات مربوطه را دریافت کرده اند و در معرض آن قرارگرفته اند.

همین شرایط را می توان برای دیگر محتواها نیز تعمیم داد. هنگامی یک بسته از اطلاعات در قالب مارکتینگ محتوایی جای می گیرد که برای مخاطب ارزش به همراه داشته باشد؛ بنابراین در مارکتینگ محتوا، هدف، ارائه ارزش تا حد ممکن به مخاطبان موردنظر است. شاید با این تعاریف و توضیحات کمی گیج شده باشید، لطفاً برای روشن شدن موضوع و درک بیشتر به مثال های زیر توجه کنید.

روش های زیادی برای مارکتینگ محتوا وجود دارد به طوری که در این مقاله مختصر، نمی توان به همه آن ها رسیدگی کرد؛ اما آنچه در این مقاله آمده، مقدمه ای بر آشنایی شما با این مفهوم است، با این هدف که طرز فکر و تلقی شما از محیط اطراف مانند یک بازاریاب محتوا شود، در این صورت هرروز با ایده های بی شماری روبه رو خواهید شد که می توانید در مسیر مارکتینگ خود، از آن ها بهره ببرید. در زیر، به چهار روش به عنوان نمونه اشاره شده است که می تواند نقطه مناسبی برای آغاز مارکتینگ محتوا باشد.

اینفوگرافیک: عموماً این نوع از گرافیک ها، عمودی و شامل اطلاعات متفاوتی مانند آمار و ارقام، جداول، نمودار ها و دیگر اطلاعات است. اگر اطلاعات گرافیکی مناسب باشند، می توانند برای سال ها روی سایت ها باقی بمانند یا اینکه از طریق رسانه های اجتماعی در فضای مجازی منتشر شوند و به این ترتیب اثری عمیق تر و ماندگارتر بر مخاطب خواهند گذاشت. می توان به اطلاعات گرافیکی داده های دیگری مانند استراتژی سازمان، اهداف آتی، تحقیقات انجام شده و همچنین حق کپی رایت اضافه کرد. حتی می توان از طریق سایت Pinterest اطلاعات گرافیکی خود را در میان کسب وکارهای مرتبط توزیع کرد. این کار هزینه ای جز صرف زمان ندارد.

همچنین بخوانید:   برنامه‌ریزی بازاریابی شبکه‌های اجتماعی

صفحه های وبسایت: تفاوت اساسی بین یک صفحه معمولی اینترنتی و صفحه ای که در آن مارکتینگ محتوایی صورت می گیرد، تنها در جذابیت صفحه و محتوای آن است. همین عامل است که سبب می شود نه تنها بازدیدکننده صفحه را نبندد بلکه اطلاعات موجود را مطالعه کند.

پادکست: از آن بانام رادیوی اینترنتی نیز یاد می شود. این روش ارائه محتوا، در سال ۲۰۰۴ محبوبیت و گسترش یافت.

ویدئو: ازآنجاکه عموم مردم تصور می کنند استفاده از پادکست و ویدئو دشوار و گران است، این دو روش کمتر در مارکتینگ محتوا به کار گرفته شده است؛ اما صرف نظر از هزینه تجهیزات صوتی- تصویری باکیفیت، بهره وری از این دو روش، آسان تر از آن چیزی است که تصور می شود و از سوی دیگر می تواند از تأثیرگذاری مناسبی هم برخوردار باشد.

چرا از مارکتینگ محتوا استفاده می کنیم؟

شاید به جای اینکه به دنبال فهم معنای مارکتینگ محتوا باشیم، بهتر باشد بفهمیم چرا مارکتینگ محتوا برای کسب وکار مفید است؛ اما پیش از آن به چهار مرحله خرید اشاره می کنیم:

آگاهی: قبل از اینکه مشتری آگاهی داشته باشد، به «نیاز» خود پی می برد اما نمی داند برای رفع نیاز خود، چه راه حل هایی وجود دارد.

تحقیق: پس از آگاهی نسبت به وجود راه حل های احتمالی، مشتری برای اشراف به راه حل های موجود، تحقیق می کند. به عنوان مثال قبل از خرید خودرو، مشتری تحقیق می کند که چه مدل هایی در بازار وجود دارد و کدام یک، نیاز وی را برطرف می کند.

همچنین بخوانید:   8 تجربه مشتری شکست‌خورده، که نباید استفاده کنید!

بررسی جوانب: در این مرحله مشتری محصولات شرکت های مختلف را باهم مقایسه می کند تا مطمئن شود کدام یک، محصولات خود را باقیمت و کیفیتی مناسب ارائه می دهند.

خرید: و سرانجام مشتری با اطلاعات کافی و اطمینان خاطر، تصمیم خود را برای خرید می گیرد. در مارکتینگ و تبلیغات سنتی، تمرکز روی مراحل ۳ و ۴ است؛ اما آنچه در مارکتینگ محتوا اهمیت ویژه دارد مراحل ۱ و ۲ است؛ جایی که بازاریاب، آگاهی مشتریان را نسبت به راه حل ها بالا می برد و اطلاعات لازم و مفیدی را که قبلاً مشتری در نظر نگرفته بود در اختیار وی قرار می دهد.

در یکی از شرکت ها، طی سال گذشته حجم مارکتینگ محتوا بیش از ۱۰۰۰ درصد رشد داشته است و در این مسیر مشتریان احتمالی، محتوا و ارزش های حاکم بر سازمان را درک و حتی گاهی اوقات نیز آمادگی خود را برای همکاری با سازمان اعلام کرده اند. در این شرایط دیگر نیازی به روش های فروش تحت فشار نیست، فقط کافی است روی جزئیات کار شود، به توافق رسید و کار را شروع کرد. در این صورت، حتی پیش از اینکه مشتریان را بشناسیم، اعتماد حاصل شده، اعتمادی که برای حصول آن در روش های سنتی مارکتینگ، نیاز به یک دوره فروش محصولات است.

اگر مارکتینگ محتوا به درستی اجرا شود بازده سرمایه غیرقابل باوری خواهیم داشت. این در حالی است که نیازی به صرف هزینه یا زمان زیادی نیست. با بررسی موفقیت های یک شرکت که از طریق مارکتینگ محتوا به دست آمده است، مشخص شد که ۹۵ درصد از این موفقیت، تنها حاصل مقالاتی است که در این مسیر به مشتریان ارائه شده است و به یاد داشته باشید که هزینه نوشتن این مقالات، فقط صرف ۲۰ ساعت زمان است.

علاوه بر آنچه در بالا گفته شد، مارکتینگ محتوا، با پشتیبانی که از کانال های دیجیتال مارکتینگ به عمل می آورد، فواید دیگری نیز دارد، زیرا می تواند آنچه را که در مارکتینگ از طریق رسانه های اجتماعی ارائه می شود پربارتر، راه رسیدن به صفحه اینترنتی از طریق موتور های جست وجوگر را هموارتر و همچنین صفحه اینترنتی شمارا نیز جذاب تر و مفیدتر کند.

همچنین بخوانید:   راهنمای کامل استراتژی های بازاریابی عملکردی برای برند شما

شرکت های زیادی، خدمات اینترنتی مانند مارکتینگ محتوا، SEO و روابط عمومی را ارائه می دهند. اگر شما به قدری مشغول هستید که نمی توانید این امور را خودتان انجام دهید، شاید بهترین گزینه، قرارداد با این شرکت ها باشد؛ اما اگر علاقه مند هستید که با موضوع درگیر شوید، آسان ترین راه ایجاد وبلاگ است. شاید در ابتدا کمی دشوار به نظر برسد اما با گذر زمان، مهارت شما در این کار بیشتر خواهد شد. با پیروی از مارکترهای موفق و بررسی سایت اینترنتی آنان، یاد خواهید گرفت که چگونه مخاطبان را تشویق به خواندن وبلاگ خودکرده و آن ها را جزو مشتریان کنید.

محتوای شما برای مخاطب باید دارای ارزش باشد. هرچند که در مورد این موضوع صحبت شده، بااین حال، جای تعجب است وقتی برخی از شرکت هایی که مارکتینگ محتوا را انجام می دهند، به آن توجهی ندارند. هنگامی که تبلیغات، ارزش کمتری را ارائه می کنند، به راحتی نادیده گرفته و حذف می شوند؛ اما اگر محتوای ارائه شده دارای ارزش باشد، مخاطب را وادار به خواندن، تماشا کردن یا گوش دادن به محتوا می کند. اگر نمی دانید چطور محتوا را ارزشمند کنید، از مشتریان خود بپرسید چه نوع محتوایی برای آنان مفید است، چه زمانی که کالای شمارا می شناسند و از آن استفاده می کنند و چه هنگامی که کالا یا خدمات شمارا نمی شناختند و در جست وجوی آن بودند. مطمئن باشید این مسیر یکی از بهترین روش ها است.

بامطالعه کتاب، مقالات و وب سایت ها نه تنها دانسته های خود را تکمیل می کنید بلکه می توانید میزان دانش خود را افزایش دهید. بامطالعه منظم و پیوسته، مدت زیادی طول نمی کشد تا با مفاهیم و اصول مارکتینگ آشنا شده و حتی می توانید خود را به عنوان یک حرفه ای در این حوزه معرفی کنید.

انتهای مطلب/