09109200500 info@damaavand.com

بهتر است ابتدا به بیان اینکه «بازاریابی خدمات چیست» و «بازاریابی خدمات به چه چیزهایی می‌پردازد» بپردازیم.

بازاریابی خدمات به خدماتی که توسط بانک‌ها، شرکت‌های بیمه، بیمارستان‌ها، شرکت‌های حمل‌ونقل، پزشکان، وکلا، سازمان‌های آموزشی، مؤسسات تأسیساتی، تعمیرات و شرکت‌ها و سازمان‌هایی ازاین‌دست می‌پردازد.

بازاریابی خدمات با توجه به ویژگی‌های فعالیت‌های خدماتی:

  1. در بازاریابی خدمات باید توجه داشت که نتیجه خدمت برای مشتری محسوس و قابل پیش‌بینی نیست و به همین علت است که ممکن است دچار ابهام، تردید و نگرانی، عدم اطمینان دررسیدن به نتیجه موردنظر شود چراکه نمی‌تواند از ابزار حسی، بصری، شنوایی، بویایی و چشایی خود در تصمیم‌گیری استفاده نماید.پس چگونه بازاریابی خدمات موفق انجام دهیم؟
    برای جبران موارد فوق می‌توان با استفاده از دکوراسیون مناسب، نیروی انسانی ماهر، جذابیت‌های رفتاری، تجهیزات و امکانات مناسب، عکس، فیلم، کاتالوگ، معرفی مشتریان گذشته و ارائه رضایت‌نامه آن‌ها به مشتری جدید و لیست مشتریان موجود به بهبود کاستی‌ها پرداخت.
  2. ارتباط بین خریدار و فروشنده مستقیم، بدون واسطه و نزدیک می‌باشد. برای اطمینان و اثرگذاری روی مشتریان رعایت مواردی مانند برقراری ارتباط درست، رعایت اصول رفتاری و حرفه‌ای، حاضرین در محل کار، تمیزی محل ارائه خدمت، رفتار احترام‌برانگیز، زیبایی و آراستگی ظاهری، توان راهنمایی مشتری، داشتن اعتمادبه‌نفس لازم و نقش مشاوره‌ای برای مشتری توصیه می‌گردد.
  3. عدم ثبات و استمرار یک کیفیت ثابت در ارائه خدمت.
    کیفیت خدمات بستگی به حالات، روحیات، وضعیت، موقعیت و شرایط افراد دارد، پس متغیر بوده و می‌بایست به نکاتی مانند داشتن آیین‌نامه و دستورالعمل‌های اجرایی، پایداری بر ارائه کیفیت مناسب، حساست داشتن نسبت به انجام تعهدات و انطباق با انتظارات مشتریان توجه داشت.
  4. عدم امکان ذخیره‌سازی و انبار کردن خدمات.
    – در ارائه خدمت امکان ذخیره‌سازی وجود ندارد، به‌طور مثال وقت ملاقات با دکتر اگر از دست برود معلوم نیست نوبت بعدی چه زمانی خواهد بود.
    – پیش‌بینی میزان تقاضا و درخواست مشتریان مشکل است و با توجه به شرایط مشتری و فضا و مکان تغییر می‌کند، پس در این موارد می‌بایست انعطاف لازم در نظر گرفته شود.
    – مدیریت عرضه و تقاضا مشکل است، در برخی موارد برای انجام سریع‌تر کارها می‌توان از خود مشتری کمک گرفت مشروط بر اینکه واگذاری آن کار موجب بی‌احترامی نشود و فرد توان انجام آن را داشته باشد. مواردی مانند پر کردن فرم‌های اطلاعاتی بانک‌ها و فرودگاه‌ها…
  5. در فعالیت‌های خدماتی آموزش کارکنان می‌بایست به‌طور مستمر و ضمن خدمت انجام شود.
  6. داشتن فنّاوری به‌روز در ارائه خدمت، تأثیر بسزایی در جلب اعتماد مشتریان خواهد داشت.
همچنین بخوانید:   12 ایده بازاریابی عکاسی حرفه ای

 

آمیزه بازاریابی خدمات:

  1. Product (محصول): تنوع خدمات همراه با رعایت کیفیت موردنظر مشتریان.
    در مورد ارائه خدمات تمام مشتریان کیفیت گرا هستند و انجام خوب کار برایشان مهم است و به همین علت است که زمان لازم برای دریافت آن خدمت را در اختیار شما قرار خواهند داد.
  2. Price (قیمت): سطح قیمت، چگونگی قیمت‌گذاری و شرایط پرداخت خیلی مهم است. همچنین وفاداری به تعهدی که ایجاد می‌کنید از اصول مهم است. در خدمات هزینه قابل‌لمس نیست پس می‌بایست مشتری را در مورد هزینه‌ها توجیه نمایید.
  3. Place: نقش محل کار، امکانات مناسب، دکوراسیون، زیباشناسی در تصمیم‌گیری مشتری فوق‌العاده مؤثر است.
  4. Promotion: نقش تبلیغات و روابط عمومی و همچنین سایر روش‌های پیشبرد در جلب و جذب و نگهداری و بهره‌وری را نمی‌توان نادیده گرفت.
  5. Personal: توانمندی دانشی و بینشی کارکنان خود را افزایش دهید و همواره به‌روز نگه دارید.
  6. Processes: فرآیندهای انجام کار برای مشتریان را توضیح دهید، شناخت واقعیت‌ها، بررسی امکانات، محدودیت‌ها، سادگی و سرعت در انجام کار را مدنظر قرار دهید و همیشه با مشتریان صادق باشید.

انتهای مطلب/ لینک محتوا