افراد خود اشتغال در مشاغل معمولی و کم دستمزد با بیشترین خطر سبقت گرفتن توسط هوش مصنوعی روبرو هستند. این یافته از تحقیقات جدید انجامشده توسط دانشکده مدیریت در دانشگاه بوفالو بهدستآمده است. این مطالعه نشان داد مشاغل رایج، کم مهارت و معمولی با بیشترین خطر جایگزینی مواجه هستند. بهعنوانمثال، این لیست شامل رانندگان، نمایندگان فروش مستقل و کارگران ساختمانی و کشاورزی است.
محققان هر مطالعهای را که تا به امروز انجامشده بود، بررسی کردند. آنها روی خوداشتغالی و هوش مصنوعی تمرکز کردند. سپس آنها یافتهها را با تحقیقات خود بر روی تیمها مقایسه کردند. درنتیجه، تحقیقات از بیش از ۲۰ مطالعه منتشرشده حاصل میشود؛ و آنها در طیف متنوعی از تنظیمات کار گسترش مییابند.
محققان بخشهای مختلف را تجزیهوتحلیل کردند. آنها سپس نتیجهگیری کردند برخی از مشاغل هستند که در معرض خطر جایگزینی با هوش مصنوعی قرار دارند؛ اما هر شغلی با این خطر مواجه نیست.
البته کسبوکارهای کوچکی که تیمها را استخدام میکنند ممکن است در معرض خطر باشند.
چه مشاغلی با خطر بیشتری برای جانشینی توسط هوش مصنوعی روبرو هستند؟ مشاغلی را در نظر بگیرید که کارکنان را ملزم به کار گروهی میکند. به مواردی فکر کنید که کارمندان را ملزم به تصمیمگیری و مذاکره میکنند. اینها را با مشاغلی مقایسه کنید که ازنظر تصمیمگیری و تعامل نیاز کمی دارند.
این مطالعه همچنین بر نیاز افراد خود اشتغال و کسبوکارهای کوچک برای دسترسی به منابع هوش مصنوعی تأکید میکند. این کار با کسبوکارهایی که داراییهای فناوری بیشتری دارند همگام است؛ و به آنها کمک میکند تا در شرایطی که بهطور فزایندهای مبتنی بر فناوری است، رقابتی باقی بمانند.
این تحقیق همچنین نشان داد که مشاغلی که به تخصص و دانش فنی نیاز دارند، مانند تعمیر و نگهداری رباتیک و توزیع سختافزار هوش مصنوعی، میتوانند افزایش قابلتوجهی در تقاضا داشته باشند.
در برابر خود اشتغالها دسترسی کمتری به هوش مصنوعی دارند.
کیت بزروکوا، دانشیار گروه سازمان و منابع انسانی در دانشگاه بوفالو، اظهار داشت:
کسانی که خود اشتغال هستند، دسترسی مشابهی به منابع هوش مصنوعی کارمندان شرکتها ندارند و همین امر باعث میشود تا نتوانند با این پیشرفتهای فنی همگام شوند.
Bezrukova به تقاضای رو به رشد برای مهارتهای IT اشاره میکند:
مثل زمانی است که انقلاب کامپیوتری رخ داد – ترس زیادی وجود داشت که رایانهها جایگزین مردم شوند؛ اما کار تغییر کرد و موقعیتهای فناوری اطلاعات رشد کردند، زیرا ما به پشتیبانی بیشتری برای رایانهها و شبکههایمان نیاز داشتیم.
راههایی برای کمک به غلبه بر مشکلات احتمالی هوش مصنوعی وجود دارد. این مشکلات شامل نادیده گرفتن بسیاری از مشاغل معمولی کم مهارت است. نویسندگان این مطالعه ایجاد برنامههای آگاهی عمومی را توصیه میکنند.
محققان همچنین بهروزرسانی برنامه درسی مدرسه را پیشنهاد میکنند. ابزارها و مهارتهای در حال تحول را باهم ادغام کنید؛ و ادغام تحقیقاتی هوش مصنوعی در محل کار. بهخصوص برای افراد خود اشتغال.
انتهای مطلب/