09109200500 info@damaavand.com

به گزارش کسب نیوز، پلتفرم ادتریس با جمع‌آوری داده‌های بیش از ۲۵۰ اپلیکیشن ایرانی در سال ۹۹، گزارشی را در حوزه‌‌های تبلیغات، اتریبیوشن و رفتار کاربران منتشر کرده است تا صاحبان اپلیکیشن یا فعالین حوزه مارکتینگ بتوانند دید خوبی در این زمینه به دست آورند.

یکی از اساسی‌ترین نیازهای اپلیکیشن‌ها و بخش مارکتینگ آن‌ها، اتریبیوت کردن کاربران و دسته‌بندی شبکه‌های تبلیغاتی است. ادتریس یک پلتفرم اتریبیشون و آنالیتیکس اپلیکیشن است که به عنوان واسط بین اپلیکیشن‌ها و تبلیغ دهنده‌ها قرار می‌گیرد و منبع نصب اپلیکیشن، صحت نصب و گزارش تحلیل کمپین و رفتار کاربران را به مشتریانش ارائه می‌کند.

این پلتفرم در گزارش سالانه خود داده‌های بیش از ۲۵۰ اپلیکیشن ایرانی را جمع‌آوری کرده که به علت حفظ حریم خصوصی اپلیکیشن‌ها به نام آن‌ها اشاره‌ای نشده است. طبق آمار منتشر شده این اپلیکیشن‌ها در مجموع با بیش از ۴۲ میلیون نصب، موفق به جذب ۴۵ میلیون کاربر شده‌اند که بیش از ۲۸۰ میلیون کلیک و ۵۲۰ میلیون سشن را برای آن‌ها به همراه داشته است.

تقلب‌های موبایلی، یکی از بزرگ‌ترین تهدید کسب‌و‌کارهای آنلاین هستند که ادتریس با روش‌های ضد تقلب خود تلاش کرده تا داده‌های معتبر را در اختیار مشتریانش قرار دهد. به گفته آن‌ها حداکثر نرخ تقلب شناسایی شده در سال ۹۹ حدود ۲۸۰۰ تقلب بر ساعت بوده است.

برای این گزارش اپلیکیشن‌ها در ۱۱ دسته‌بندی مالی، سلامت، کتاب‌خوانی، خبر، بازی، خدمات مسافرت و بلیت، ابزارها، خرید و فروش، حمل و نقل، خدمات منزل و تماشای آنلاین قرار گرفته‌اند و آمار هر بخش براساس این دسته‌بندی‌ها اعلام شده است.

نرخ تبدیل کلیک به نصب

یکی از اهداف اصلی کمپین‌های تبلیغاتی برای اپلیکیشن‌ها، جذب کاربر و افزایش تعداد نصب است؛ بنابراین برای کسب‌وکارها مهم است تا بدانند چه تعداد کلیکی که روی تبلیغات شده منجر به نصب شده است.

طبق آمارهای ادتریس، نرخ تبدیل کلیک به نصب در دسته «کتاب‌خوانی» تفاوت فاحشی با سایر بخش‌ها دارد و به نظر می‌رسد کمپین‌ها در این حوزه موفق‌تر عمل کرده‌اند. بخش «خرید و فروش»، «خبر» و «خدمات منازل» نیز نرخ تبدیل کلیک به نصب بالایی داشته‌اند اما از سوی مقابل دسته «ابزارها» کمترین نرخ را به خود اختصاص داده است.

نسبت نصب ارگانیک و غیر ارگانیک

اگر نگاهی به اثر بخشی نصب‌های تبلیغاتی و غیر تبلیغاتی اپلیکیشن‌ها بیندازیم، شاهد آن هستیم که دسته بندی «ابزارها» بیشترین نصب غیر تبلیغاتی یا همان ارگانیک را داشته است و تبلیغات نقش ناچیزی در گرفتن نصب برای اپلیکیشن‌های این حوزه دارد؛ که با توجه به نرخ تبدیل کلیک به نصب بسیار پایین این دسته، دور از ذهن به نظر نمی‌رسید. «تماشای آنلاین» و «بازی» نیز به ترتیب تنها ۵.۸ درصد و ۱۱ درصد از نصب‌های‌شان از مسیر تبلیغاتی بوده است.

همچنین بخوانید:   بازاریابی اینترنتی کسب‌وکارهای پزشکی

اما در مقابل بخش «حمل و نقل» نزدیک به ۸۶ درصد از آمار نصب آن در سال ۹۹ از مسیرهای تبلیغاتی بوده است و نصب ارگانیک برای اپلیکیشن‌های این حوزه بسیار پایین است. در حالی که نرخ تبدیل کلیک به نصب آن در این گزارش به نسبت سایر دسته‌ها پایین و در حدود ۰.۴۶ درصد بوده است. همچنین «خدمات مسافرت و بلیت» و «سلامت» نیز نصب‌های غیرارگانیک‌شان حدودا ۲.۶ برابر بیشتر از نصب‌های تبلیغاتی‌شان است.

تعامل کاربران

session مجموعه‌ای از کنش‌های متقابل یک کاربر با اپلیکیشن مانند کلیک روی بخش‌های مختلف اپ، ارائه نظرات، حضور در اپلیکیشن و … است. ادتریس در گزارش خود میانگین تعداد و مدت سشن‌ها در دسته‌های مختلف را ذکر کرده است که طبق آن‌چه انتظار می‌رفت اپلیکیشن‌های حوزه «بازی» و «تماشای آنلاین» به ترتیب با ۱۱.۸۵ و ۱۱.۵۲ سشن، تعامل کاربران‌شان با آن‌ها بالا است. دسته «خدمات منزل» و «خدمات مسافرت و بلیت» نیز کمترین میزان تعداد سشن را دارا هستند.

اما از نظر مدت زمان، کاربران اپ‌های دسته «تماشای آنلاین» با میانگین زمانی ۴۰ دقیقه و ۱۷ ثانیه بیشتر از کاربران سایر دسته‌ها در این اپلیکیشن‌ها وقت می‌گذرانند و رتبه دوم از این حیث متعلق به کاربران اپ‌های «کتاب‌خوانی» با ۱۷ دقیقه و ۴۲ ثانیه و «بازی»‌ها با ۱۷ دقیقه و ۳۳ ثانیه اختصاص دارد. همچنین میانگین مدت سشن‌ها در اپلیکیشن‌های حوزه «خدمات مسافرت و بلیت» و «حمل و نقل» کمتر از سایر حوزه‌هاست.

توزیع مشترکین اپراتورها

اگر نگاهی به توزیع استفاده از اپراتورهای تلفن همراه در میان کاربران اپلیکیشن‌های مختلف بیندازیم، تنها در دسته «تماشای آنلاین» مشترکین ایرانسل بیش از سایر اپراتورها هستند که این موضوع احتمالا بی ارتباط با پلتفرم‌های اختصاصی ایرانسل نیست.

در سایر دسته‌ها مشترکین همراه اول سهم بیشتری از کاربران اپلیکیشن‌های بررسی شده دارند که برای بخش‌های «ابزارها» و «حمل و نقل» بیشتر است. مشترکین رایتل و سایر اپراتورها نیز در تمامی دسته‌ها سهمی کمتر از ۲۰ درصد دارند.

اما نرخ تغییرات اپراتورها نسبت به سال ۹۸ نشان می‌دهد که سهم مشترکین ایرانسل در اپلیکیشن‌ها دسته‌های «مالی»، «تماشای آنلاین»، «کتاب‌خوانی» و «خرید و فروش» با رشد همراه بوده است و مشترکین همراه اول تنها در دو دسته «خبر» و «خرید و فروش» نسبت به سال گذشته افزایش داشته‌اند.

همچنین بخوانید:   شرکت بازاریابی یا آژانس تبلیغاتی، کدام یک برای شما بهترین است؟

طبق جدول توزیع برنامه‌ها به تفکیک اپراتورها نیز شاهدیم که اپلیکیشن‌های حوزه‌های «مالی»، «تماشای آنلاین» و «خرید و فروش» بیشترین سهم کاربران را از مشترکین اپراتورهای تلفن همراه دارند.

همچنین اکثر کاربران ۲۵۰ اپلیکیشن مورد بررسی قرار گرفته از اینترنت تلفن همراه خود برای استفاده از اپ‌ها استفاده می‌کنند که این موضوع برای اپلیکیشن‌های خبری، حمل و نقل، خدمات مسافرت و بلیت بیشتر از سایر حوزه‌ها است.

۳۹.۷ درصد کاربران اپ‌های دسته «کتابخوانی» از طریق اینترنت‌های خانگی یا Wifi به اینترنت متصل می‌شوند که بالاترین سهم را از میزان کاربرانی که از وای‌فای استفاده می‌کنند را دارد. همچنین ۳۸.۹ درصد از کاربران اپلیکیشن‌های دسته «تماشای آنلاین» ترجیح می‌دهند برای اتصال به اینترنت از مودم‌های Wifi و ADSL استفاده کنند.

ماندگاری کاربران

این پلتفرم بخشی از گزارش خود را به نرخ بازگشت به برنامه در هفت روز ابتدایی پس از نصب اشاره و از آن با عنوان نرخ ماندگاری کاربران یاد کرده است. میانگین کل نرخ ماندگاری کاربران ۵۹ درصد بوده که تنها اپلیکیشن‌های حوزه «خدمات منزل» و «بازی» دارای نرخ ماندگاری بیش از میانگین کل هستند.

اپ‌های «خدمات مسافرت و بلیت» و «سلامت» کمترین نرخ بازگشت به برنامه در هفت روز ابتدایی پس از نصب را در بین ۹ دسته دیگر دارند.

همچنین به گفته ادتریس، ۴۱ درصد کاربران اپلیکیشن‌ها در ۷ روز ابتدایی پس از نصب برنامه از دست می‌روند.

تقلب موبایلی

تقلب‌های موبایلی، یکی از بزرگ‌ترین تهدیدهای کسب‌وکارهای آنلاین هستند که با نصب‌های فیک و افزایش آمار دروغین کمپین‌های تبلیغاتی، منجر به داده‌هایی غیر معتبر و غیر واقعی می‌شوند.

طبق گزارش ادتریس بیشترین نسبت نصب تقلبی به کل نصب‌ها برای برنامه‌های حوزه «تماشای آنلاین» است که این نسبت به ۱۳.۸ درصد می‌رسد. اپ‌های «مالی»، «سلامت» و «حمل و نقل» نیز در رتبه‌های بعدی قرار گرفته‌اند.

کمترین میزان نسبت نصب تقلبی به کل نیز متعلق به بازی‌ها با حدود ۰.۲ درصد است و این رقم برای برنامه‌های بخش «ابزارها» به صفر میل می‌کند که احتمالا ناشی از سهم پایین نصب‌های غیرارگانیک این حوزه است.

همچنین بخوانید:   10 راه برای اطمینان از موفقیت بلندمدت کسب‌وکار

حداکثر نرخ تقلب شناسایی شده توسط این پلتفرم، ۲۸۰۰ تقلب بر ساعت بوده است و در زمستان ۹۹ ادتریس موفق به شناسایی و جلوگیری از بیش از ۶۰ هزار نصب تقلبی شد.

توزیع کاربران به تفکیک برند گوشی

۶۱.۳۲ درصد از کاربران ۲۵۰ اپلیکیشنی که داده‌های‌شان در این گزارش مورد استفاده قرار گرفته، از گوشی‌های برند سامسونگ استفاده می‌کنند. کاربران هواوی و شیائومی نیز به ترتیب با ۱۵.۴۶ درصد و ۱۱.۸۵ درصد از این حیث در رتبه دوم و سوم قرار گرفته‌اند.

سهم پایین ۱.۸۲ درصدی گوشی‌های آیفون از توزیع کاربران، در این نمودار نیز قابل توجه است.

تغییر در تمایل به تبلیغات پولی

ادتریس در ادامه گزارش خود به تغییر در نسبت نصب غیرارگانیک یا تبلیغاتی به کل در مقایسه با سال گذشته اشاره کرده است که حاکی از افزایش تمایل برنامه‌های «کتاب‌خوانی» و «مالی» به تبلیغات پولی است. در حالی که اپلیکیشن‌های حوزه خبر بیشترین میزان کاهش تمایل در این حوزه را داشته‌اند.

 شاخص رشد

نرخ رشد هر گروه معادل نسبت میانگین ماهیانه نصب به تعداد کاربر فعال ماهیانه است که نرخ رشد بالا حاکی از سرعت رشد بالاتر گروه مورد نظر است.

طبق آمارهای اعلام شده برنامه‌های حوزه «سلامت»، «خدمات منازل» و «خبر» بیشترین رشد را در مقایسه با سایر گروه‌ها داشته‌اند.

کمترین نرخ رشد نیز متعلق به اپلیکیشن‌های «مالی» و «ابزارها» است که شاخص رشد آن‌ها به ترتیب ۲۶.۴ درصد و ۲۰.۲ درصد است.

توزیع استفاده به تفکیک ساعات روزانه

بخش آخر گزارش ادتریس به توزیع استفاده از دسته‌های مختلف برنامه به تفکیک ساعات روزانه از ۶ صبح تا ۲۳ شب اختصاص دارد.

طبق آمار ارائه شده هر چه به سمت ظهر حرکت می‌کنیم میزان استفاده از برنامه‌های «مالی» بیشتر و به همان میزان شاهد کاهش استفاده از اپلیکیشن‌های حوزه «تماشای آنلاین» هستیم. از ساعت ۱۳ تا ۱۵ این نسبت معکوس شده و مجددا از ۱۵ تا ۱۹ عصر شاهد رشد استفاده از برنامه‌های مالی هستیم. در مقابل نیز هر چه به سمت ساعات پایانی روز حرکت می‌کنیم میزان استفاده از اپ‌های «تماشای آنلاین» افزایش می‌یابد.

در برخی دسته‌ها مثل «بازی» و «ابزارها» نیز توزیع استفاده کاربران به تفکیک ساعت روزانه نرمال بوده است و فراز و فرود خاصی ندارد.

گزارش سال ۹۹ ادتریس از اپلیکیشن‌های ایرانی را می‌توانید از اینجا دانلود و مشاهده کنید.

انتهای مطلب/