تبلیغات سیاسی نوعی از ایدئولوژی است که شکلهای مختلفی به خود میگیرد. تبلیغ سیاسی بر اساس نوع تحریک به دو دسته تبلیغ هیجان زا و تبلیغ وحدتبخش تقسیم میگردد؛
- تبلیغ هیجانزا یا آشوب آفرین: در این نوع از تبلیغ سیاسی تلاش برای هدایت مخاطب معین صورت میپذیرد. تبلیغات سیاسی هیجانی به دنبال انگیزش افراد برای شرکت یا حمایت از یک مورد خاص است. این نوع تبلیغات سیاسی میکوشد تا با ارائه اعمال امکانپذیر، افراد را از حالت بیتفاوتی خارج کند.
- تبلیغ سیاسی وحدتبخش: تلاش مبلغ برای منفعل ساختن مخاطب و جلوگیری از ورود آن به میدان نبرد میباشد.
از سوی دیگر تبلیغات سیاسی بر اساس منابع اطلاعاتی به سه نوع تبلیغ سیاسی سفید، تبلیغات سیاسی خاکستری و تبلیغات سیاسی سیاه تفکیک میشود؛
- تبلیغات سیاسی سفید: این نوع از تبلیغات هنگامیکه منبع بهدرستی شناختهشده باشد و اطلاعات و پیام صحیح و درست باشد انجام میشود. آنچه مخاطب میشنود منطقاً به حقیقت نزدیک است و پیام بهگونهای فرستاده میشود که فرستنده انسان خوبی است و با بهترین تفکرات و آرمان ها و ایدئولوژیهای سیاسی وارد میدان شده است. هدف تبلیغ سفید این است که خود را نزد مخاطب بااعتبار جلوه دهد و از این اعتبار در آینده به نحوی استفاده نماید.
- تبلیغ سیاسی خاکستری: تبلیغ خاکستری زمانی مورداستفاده قرار میگیرد که منبع و درستی اطلاعات مورداطمینان نباشد، خواه منبع دارای هویت شناختهشده باشد یا نباشد. تبلیغات خاکستری برای توجیه اقدامات یک کشور یا برای پریشان کردن دشمن به کار میرود.
- تبلیغات سیاسی سیاه: تبلیغات سیاه زمانی است که منبع آن دروغین و مطالب انتشاریافته نادرست، ساختگی و بر مبنای نیرنگ باشد. تبلیغ سیاه دروغ بزرگی است بهعلاوه انواعی از فریبهای آفریدهشده. برای تبلیغ سیاه اصطلاح سوء اطلاع نیز به کار میرود زیرا مبهم است و اطلاعات تقلبی را مورداستفاده قرار میدهد. سوء اطلاع از خبرها، داستانهای ساختهشده و مطالب خبری طراحیشده و باهدف تضعیف تبلیغات مخالفان سرهمبندی میشود. مطالب خبری به دست روزنامهنگارانی که درواقع عوامل مخفی یک کشور خارجی هستند، در روزنامه جا داده میشوند.
همچنین بخوانید:
بازاریابی سیاسی موفق
راه موفقیت ترامپ، رئیسجمهور آینده امریکا
انتهای مطلب/ لینک محتوا