استفاده از نمایشگاه ها در کسب و کار و اینکه چرا شرکتها در تحقق اهداف و برنامهریزی خود ناکام میمانند ناشی از این واقعیت است که نمایشگاه محیطی است کاملاً متفاوت، بنابراین نیاز به اتخاذ نوعی رویکرد ریشهای است. محیط و شرایط میتواند به نحو احسن کارآمد باشد، بازدیدکنندگان پذیراترند چراکه باید بهسوی شما رویآورند و این کار رد کردن آنها را سختتر میکند، در نمایشگاه های کسب و کار صفحه گزینهها یا منشیهایی در کار نیست که باید از جلوی آنها رد شد، معطلی در کار نیست و انتظار جوابهای برگشتی که هیچگاه پیش نمیآید.
به دلیل فضای حاکم بر محیط بازدیدکنندگان نمایشگاه راغب به پاسخگویی هستند و بازدیدکننده از تمامی حواس خود استفاده میکند. به علاوه ارتباط راحتتر صورت میگیرد چونکه کامل است. افراد از طریق زبان اشاره (۶۰ درصد)، آهنگ صدا (۲۴ درصد) و مضمون شفاهی (۱۶ درصد) ارتباط برقرار میکنند. بنابراین همایشهای مقدماتی رودررو بسیار موفقیتآمیزتر از امکانات تلفنی است.
نمایشگاه به پرسنل غرفه امکان میدهد تا از خود واکنشی سریع نشان دهند. کالاها را میتوان لمس کرد و به شیوهای موثرتر از محیط کار نمایش داد و عوامل دیگری نیز در جلبتوجه مشتری احتمالی وجود دارد. امکان عمل بیشتری وجود دارد و امکان ارائه محصولات بهتر است، نسبت به فضای محدود یک محیط کار اجتماعی.
بهعنوان یک روش آزمون بازاریابی، نمایشگاهها ازلحاظ هزینه خیلی اثربخش هستند، کارکنان بلافاصله اطلاعات لازم را ارائه میدهند. معمولاً پرهزینهترین بخش یک برنامه پژوهش بازار، یافتن افراد درستوحسابی است هرچند که در زمان برپایی نمایشگاهها از این قبیل افراد زیاد هستند که نزد شما میآیند، بنا به نظر انجمن صنعت نمایشگاهی.
تجزیهوتحلیل بهعملآمده از بازدیدکنندگان نمایشگاه بازرگانی نشان میدهد که ۸۴ درصد افراد تأثیر پذیرفته اند که نیمی از آنها را مدیران متوسط و از هر سه نفر یک نفر از رسته مدیریت ارشد بوده است. جای تعجب است که به همان نسبت افرادی هستند که تازه شغل جدید خود را شروع کردهاند بنابراین از نمایشگاه بهعنوان روشی جهت متمرکز نمودن تحقیق و پژوهش خود استفاده میکنند.
بنابراین هنگام برپایی نمایشگاه ها در کسب و کار مهم است که اهداف سنجش پذیر اتخاذ گردد. هرچه اهداف عینیتر باشد بهتر است. هیچ جایی از نمایشگاه نباید بلااستفاده بماند. ممکن است اهداف شما شامل تعدادی یا کل اهداف زیر باشد:
- افزایش، حفظ یا بازیابی سهم بازار و نفوذ در آن
- دیدار با تعداد زیادی از افراد درستوحسابی
- تغییر موقعیت شرکت خود در بازار
- حمایت و استخدام معامله گران و توزیعکنندگان بهعنوان بخشی از استراتژی سنجش پذیر
- روانه کردن محصولات جدید به بازار
- به دلایل سیاسی یا اعمالنفوذ
- افزایش فروش و نفوذ سایر اقلام که معمولاً در طی بازدیدهای نمایندگیها به چشم نمیخورند
- تقویت رابطه موجود با مشتری، بهعنوان سکوی تحقیق و پژوهش بازار
- افزایش فروشها
هر هدفی میتواند هدفی درست باشد، مشروط براینکه خاص و قابلسنجش باشد. افشاسازی را بهخودیخود نمیتوان بهعنوان هدف تلقی نمود مگر آنکه معیار قابلسنجشی داشته باشد.
انتهای پیام/ لینک محتوا