یکی از مشکلات عمده جهان این است که فقر را در آگاهی اش جای داده است. بیشتر آدمیان و بیشتر جهانیان فکر می کنند پول کافی در بساط نیست، اما برخلاف باور آنها پول بسیار وجود دارد اگر بدانیم چگونه آن را متجلی سازیم. با دارایی و دانایی و خلاقیت می توان بیشتر مسائل عمده یی را که امروز جهان با آن روبروست حل کرد. بینش یک نفر می تواند جهان را عوض کند و این چیزی است که در گذشته به اثبات رسیده است. هدف غایی کسب و کار بی همتا پول در آوردن نیست، ایجاد تحول در جهان از طریق انجام کار دلخواهتان است، از طریق کاری که برای انجامش به این جهان آمده ایم.

در ادامه با هورموند همراه شوید تا ۲۵ اصل و تمرین برای کسب و کار بی همتا را برایتان شرح دهیم. این اصول از کتاب با عنوان اصلی Visionary Business and Entrepreneur’s Guide to Success تالیف مارک آلن (Mark Allen) برگرفته شده است.

۱- هر شرکت یا سازمانی به برنامه کار منسجمی دارای جدول ها و زمان بندی های روشن و مشخص برا یکسال بعد، و بینش و برآورد های کسب و کار در پنج سال آینده نیاز دارد. این برنامه نخست با کلمات و سپس با ارقام باید بر روی کاغذ آورده شود. برنامه ای صحیح و اساسی که به منزله نقشه راهتان است و تجسمی که از آینده دارید.

۲- برنامه کار باید با شعار رسالت سازمان آغاز شود: عبارتی آرمان گرایانه و شکوهمند.

۳- پیش از نوشتن برنامه کارتان تمرین «صحنه دلخواه» را انجام دهید. تصور کنید پنج سال گذشته و کسب و کارتان به توفیق درخشانی دست یافته است : در این صورت می خواهید به چه کاری سرگرم باشید، آن زندگی چگونه می بود؟ تمام جزییاتش را بنویسید و با نوشته سایر افرادی که در کسب و کارتان هستند مقایسه کنید.

۴- در آغاز ایجاد کسب و کار، همه هزینه ها را دور برابر آنچه تصور می کنید برنامه ریزی کنید. یقین حاصل کنید که از سرمایه مکفی بهره مند باشید _ یا از سرمایه گذاران بخواهید که در کارتان سرمایه گذاری کنند _  تا بتوانید از پس هر گونه هزینه احتمالی بر آیید. آنگاه دیگر بار ۱۵ درصد بر هزینه هایی که برآورد کرده اید برای سایر هزینه های پیش بینی نشده بیفزایید.

۵- اصل پنجم کسب و کار بی همتا می گوید برنامه کارتان باید چنان محکم و منسجم باشد که بتواند از پس هر مشکل و مانع درونی و بیرونی برآید. مشکلات بیرونی مانند کمبود نقدینگی و سرمایه یا تغییرات بازار و اقتصاد رقابت.

موانع درونی مانند ترس و تردید و عدم اعتماد به نفس و حرمت به خویشتن و کمبود تجربه و دانش. برنامه کار قدرتمند است چون ذهن نیمه هشیارتان را به حرکت در می آورد تا «صحنه دلخواه» را که مجسم کرده اید متجلی سازد. به محض تکمیل نگارش برنامه کار، بخش عمده ای از کارتان انجام گرفته است: بینشی که از آینده دارید به روشنی به روی کاغذ آمده است.

بدون بینش آینده، آینده ای وجود ندارد.

۶- هر کسب و کار موفقی براساس بینشی به وجود آمده است.نخست شخصی به روشنی رشد و توسعه آن کسب و کار را – مدت ها پیش از آن که در واقعیت عینی متجلی شود – دیده است. به بینش موفقیت خود ادامه دهید تا همه نیروهایی را که برای تجلی آن نیازمندید متفق و هماهنگ سازید.

۷- باید در کسب و کار هدفی والاتر از پول در آوردن داشته باشید. وقتی هدف والاتری داشته باشید همه نیروهای پشت سرتان را برای حمایت از هدفتان متفق می سازید. اگر چه داشتن پول برای کسب و کار ضروری است اما جنبه ثانوی دارد. همه ما غایت حیاتی داریم و استعدادها و توانایی هایی یکتا برای رسیدن به آن غایت. باید مدت زمانی را به کشف آن غایت بگذرانیم و آن را در زندگیمان متجلی سازیم. زیرا تنها در ان صورت می توانیم خشنود باشیم.

۸- در برابر هر وضعیت نامطلوب، مزیتی برابر یا بزرگتر وجود دارد. زندگی همواره آکنده از مشکلات و همچنین سرشار از مجالها است.

۹- کسب و کار بد وجود ندارد. اما مدیر ناکار آمد وجود دارد. مدیر کار آمد می تواند هر کسب و کاری را نابود کند بر شکست متمرکز نشوید. به تجسم موفقیت ادامه دهید. هر روز در صورت امکان مدتی را در تنخایی و سکوت بگذرانید، هدفهایتان را مورد بازبینی قرار دهید، رو رویاهایتان را در ذهنتان تر و تازه نگاه دارید. کارتان را برنامه ریزی کنید و برنامه تان را به کار گیرید.

۱۰- شاید موفقیت تان مسیری جز آنچه که برنامه ریزی کرده بودید را بپیماید. برای موفقیت خود برنامه و راه روشنی داشته باشید. اما در برابر مشکلات یا موانع یا مجالها و موفقیت های تازه ای که سر راهتان قرار می گیرند انعطاف پذیر باشید. شاید کسب و کارتان در پنج سال آینده کاملا با آنچه اکنون برای آن در نظر دارید متفاوت باشد.

۱۱- منافع شرکت را مقدم بر منافع شخصی خود یا سایر صاحبان شرکت یا کارمندان یا هر کس دیگر قرار دهید. نخست حق تقدم را به مراقبت از شرکت یا کسب و کارتان بدهید تا در زمان مناسب کسب و کارتان بتواند از شما و سایر صاحبان کار و کارمندان و بسیاری زا افراد دیگر مراقبت کند.

۱۲- دفتر راهنمای کارمندان ایجاد کنید مزایای کارمندی سخاوتمندانه ای شامل مرخصی و روزهای بهبود، بیمه برای هزینه های تندرستی و دندانپزشکی، طرح بازنشستگی و تسهیم سود شرکت را در آن بگنجانید. پاداش قابل ملاحظه ای با توجه به میزان سود شرکت موجب می شود تا همه کارکنان مانند مالک آن سازمان بیندیشند. سهم قابل توجهی از سود شرکت را به کارندانتان اختصاص دهید تا کسب و کارتان در دراز مدت رونقی بیش از آن بیابد که اگر صاحبان کار تمام سود را برای خود نگاه داشته بودند. در این گونه تسهیم سود همگان برنده می شوند.یقین حاصل کنید که جملگی کارمندانتان از تسهیم سود بهره ببرند. پس از چند سال سود آوری _ هنگامی که شرکت دارای ارزش خالص قابل توجهی شد _ برنامه ای اختیاری برای خرید اوراق سهام شرکت ویژه کارمندان به وجود آورید. یقین حاصل کنید تا همه کارمندان سهامدار شرکت بشوند.

۱۳- اصل سیزدهم کسب و کار بی همتا می گوید تنها خودتان می توانید موفقیت خود را به وجود آورید یا مانع آن شوید. اگر تجسمی که از موفقیت دارید نیرومند تر از ترس ها و تردید هایتان باشد موفق خوهید شد. وقتی آرزویتان به قصد تبدیل شود ۹۰ درصد از موانعی که تصور کرده بودید از میان می رود. برای حل و فصل مابقی موانع نیز در درونتان به اندازه کافی از توانایی های لازم بهره مندید.

۱۴- دو نوع مدیریت وجود دارد: مدیریت بحران، و مدیریت اهداف. کسانی که به تله مدیریت بحران می افتند چنان بر حل مشکلات روزانه متمرکز می شوند که هیچ گاه فرصت اندیشیدن به تصویر بزرگتر را نمی یابند. برای حمایت از ویایتان زمانی را به ایجاد برنامه ای منسجم و دست یافتنی اختصاص دهید، تا همه نیروها برای کمک به برنامه تان و تحقق آن به حرکت در آیند.

۱۵- تملک با مسئولیت همراه است. صاحبان کسب و کار در برابر رفاه کارکنان و محیط زیست مسئول هستند. اگر نمی توانید بدون استثمار افراد یا آلودگی محیط زیست و کسب و کاری را اداره کنید اصلا نباید در آن کسب و کار باشید.

۱۶- سهم قابل ملاحظه ای از سودتان را به افراد و سازمان هایی ببخشید که برای بهبود جهان سرگرم کارند. اگر هر کسب و کار سود آور جهان ۵ درصد از سود خود را به سازمان های غیر انتفاعی که برای کمک به افراد و محیط زیست کار می کند ببخشد، می توان شاهد پایان گرسنگی در سطح جهان بود، می توان به بی خانمان ها مسکن داد، و کل سیاره را از هرگونه آلودگی پاک ساخت.

۱۷- پول بزرگترین ارزش زندگی انسان نیست. ارزش های مهم تری چون کیفیت زندگی، شیوه رفتارمان با دیگران و محیط زیست، میزان خدمت و محبت و شفقت ما نسبت به همنوعان، غایت حیاتمان و این که تا چه اندازه آن را به تحقق در می آوریم، و سهمی که در خدمت به جهانیان و سیاره مان ایفا می کنیم وجود دارد. این ها ارزش هیا راستین زندگی هستند، . و تنها معیار های موفقیت یک انسان

۱۸- نیکوست سه قاعده شرکت پپسی را در کسب و کار دنبال کنید.

دوستدار دگرگونی باشید. یا می آموزیم دوستدار دگرگونی باشیم، یا در برابر امری اجتناب ناپذیر مقاومت می ورزیم. (۲) بیاموزید به نرمی حرکت کنید. روابط کاری ما باید مانند حرکتی نرم و موزون باشد، نه کشمکش (۳) ادگار هوور را پشت سر بگذار. افراد کار آمد و نیکو را استخدام کنید، به روشنی مسئولیت هایشان را برایشان توصیف نمایید، اما بگذارید به شیوه خودشان کار خود را به انجام برسانند.

۱۹- اصل نوزدهم کسب و کار بی همتا می گوید افرادی را استخدام کنید که به کار خود علاقه مندند. تفاوت میان افراد اهل فن و مدیران و اهل کار آزاد را تشخیص دهید. آن گاه افراد مناسب را برای انجام کار دلخواهشان استخدام کنید. با آن ها مانند فردی بالغ و پخته رفتار کنید تا آن هاب نیز مانند فردی بالغ و پخته عمل کنند. به آن ها مسئولیت بدهید تا آن ها نیز مسئول باشند.

۲۰- هر کسب و کاری نمایانگر آگاهی مالک آن است. اندیشیدن به رویدادهایی که زندگی مان را شکل بخشیده اند بسیار مهم است. باید دریابیم که آن رویداد های موجب شده اند کدام باورهیا کانونی را برای خود بیافرینیم. وقتی باورهای منفی مان را تشخیص دادیم می توانیم آن های را رها کنیم زیرا واقعیت ندارند. اما اگر آن ها را باور داشته باشیم خود را به اثبات می رسانند. نیکوتر است از باورهای مثبت خود مراقبت کنیم زیرا این باور ها از نبوغ خلاق درونمان حمایت می کند. این توانایی را دارید که کار دلخواهتان را به انجام برسانید. توانایی انسان بی انتهاست. البته اگر این باور را داشته باشید.

۲۱- هر چه بیشتر ببخشید بیشتر می ستانید. و نه تنها از نظر مالی بلکه موهبت های بزرگتری چون خرسندی و توفیق و عشق و شادمانی.

۲۲- این کلمات مسیح همچنان شایسته یاد آوری است که : بطلبید که به شما داده خواهد شد. بکوبید که برای شما باز کرده خواهد شد … داوری نکنید تا مرد داوری قرار نگیرید. دشمنانتان را دوست بدارید … هرگاه کسی به صورت شما سیلی زد، سمت دیگر را به سوی او بچرخانید … ملکوت خداوند در درون شماست.

۲۳- اعتقاد به قدتی بالاتر کمکتان می کند تا مشکلات را به مجال ها تبدیل کنید، و زندگیتان را به نیکی سپری نمایید. انجمن ترک اعتیاد به مراجعانش عبارات زیر را توصیه می کند:

برآنم که اراده و زندگیم را به دست خدا بسپرم، و از طریق نیایش و مراقبه ارتباط آگاهانه ام با خدا را بهبود بخشم تا بتوانم از اراده خداوند آگاه شوم و دعا می کنم تا قدت انجام اراده خداوند را داشته باشم.

مهمترین امر برای آفرینش تجربه دلخواهمان در زندگی این است که بیاموزیم برای کسب هدایت و الهام با خداوند ارتباط آگاهانه داشته باشیم تا بتوانیم از اراده خداند آگاه شویم. آن گاه همه چیز را به دست خداد بسپریم. به این منظور باید مدام از خود پرسید که اراده خداوند چیست. آن گاه بگذاریم خدا ه جزئیات امر بپردازد. در این صورت در کسب و کار و زندگیتان دقیقا به سوی انجام کار درست و مناسب هدایت می شوید.

۲۴- از هرچیز و هر کس که می توانید درباره کسب و کارتان بیاموزید. پیوسته به باز آفرینی کسب و کارتان بپردازید : این فرایندی بی انتها است. موفقیت خودتان و دیگران را جشن بگیرید. رقابت به شیوه منفی و هرگونه خصومت نباید در زندگیتان وجود داشته باشد. شادمانی درونتان را دنبال کنید: به انجام کار دلخواهتان بپردازید. با شور و شوق کار و زندگی کنید تا بتوانید به شیوه یکتای خود کسب و کاری بی همتا بیافرینید.

۲۵- اصل بیست و پنجم پنجم کسب و کار بی همتا می گوید با دارایی و دانایی و خلاقیت می توان هر مساله مهمی را که امروز جهان با آن روبه روست حل کرد. دارایی نیز موجود است، اگر بدانیم چگونه آن را متجلی سازیم. پس آنچه فاقد آنیم ادراک و خلاقیت و بینش است. بینش یک نفر می تواند جهان را عوض کند. این امر در گذشته به اثبات رسیده است. اکنون بسیاری از ما مشتاق ایجاد دگرگونی در جهانیم.مشتاق ایجاد صلح و سعادت برای همگان : از طریق انجام کاری که به آن عشق می ورریم و به همین خاطر به این جهان آمده ایم.

انتهای مطلب/