تیم‌های مشاوره استارتاپ شامل چند نفر هستند که تک‌تک آن‌ها توسط کارآفرین انتخاب می‌شوند تا به او در رسیدن به موفقیت کسب و کارش کمک کنند. کارآفرینان می‌توانند مشاوران را بر اساس مهارتشان یا باگ های موجود در شرکت انتخاب کنند. به‌عنوان مثال، کارآفرین یک وکیل به گروه اضافه می‌کند تا در تصمیمات قانونی به شرکت کمک کند، از یک مشاور مارکتینگ برای برندینگ و مارکتینگ استفاده می‌کند، از کارآفرین‌های باتجربه برای استفاده از پیشنهاد‌هایشان در رشد شرکت بهره می‌برد و همچنین می‌تواند یک سرمایه‌گذار را برای مشاوره در کارهای سرمایه‌گذاری استخدام کند.

جلسات با تیم مشاوره استارتاپ به چه صورت باید باشد؟ این تصمیم واقعاً به کارآفرین یا مشاور بستگی دارد که واقعاً چه نوع رابطه‌ای بین آن‌ها می‌تواند بهترین نتیجه  را داشته باشد. نیاز نیست این گفتگوها رسمی باشد؛ البته می‌توان آن‌ را رسمی هم اجرا کرد. یک کارآفرین می‌تواند به ‌صورت مستقیم و تنها با یک مشاور جلسه بگذارد یا می‌تواند با تمام تیم در یک جلسه دیدار کند. برخی مشاوران استارتاپ دوست دارند به ‌صورت منظم و دوره ای با کارآفرین‌ها جلسه بگذارند و برخی  تمایل دارند وقتی به آن‌ها نیاز است وارد عمل شوند. کارآفرینان و مشاوران باید قبل از شروع کار با همدیگر درباره نحوه جلسات صحبت کنند.

چه وقت به تیم مشاوره استارتاپ قوی نیاز پیدا خواهید کرد؟ داشتن چنین تیمی زمانی مورد نیاز است که کارآفرین تشخیص دهد حضور مشاوران برای شرکت ضروری است. واقعاً در این زمان‌ها کارآفرین باید تصمیم بگیرد آیا نیاز است که از مشاوران برای کمک به شرکت بهره بگیرد یا خیر.

آیا استفاده از شرکت ها و مشاوران مشهور می تواند برایتان مفید باشد؟ حضور افراد مشهور در تیم مشاوره‌ شرکت می‌تواند توجه سرمایه‌گذاران را به کسب و کار شما جلب کند. برای سرمایه‌گذاران هم مهم است چرا چنین افرادی برای مشاوره کسب و کار شما آمده‌اند. اگر سرمایه‌گذار تشخیص بدهد که واقعاً مشاوران زبده، چیزی در شما و استارتاپ دیده‌اند، احتمالا سوار بر کشتی رویاهای شما خواهند شد. ولی اگر سرمایه‌گذاران متوجه شوند که مشاوران مشهور فقط برای دادن اعتبار به تیم شما ملحق شده‌اند، قضیه فرق خواهد کرد.

انتخاب یک تیم مشاوره چه چیزی درباره کارآفرین به شما می‌گوید؟ یک تیم مشاوره حرفه ای می‌تواند نشان دهد که کارآفرین قصد دارد با جذب افراد متخصص در همه زمینه‌ها به کسب و کار خود، قله‌های موفقیت را فتح کند. کارآفرین هوشمند با نشان دادن عزم و انگیزه خود به مشاوران باعث می‌شود آن‌ها در واکنش به این عمل با او در ماجراجویی‌اش همراه شوند و با گذاشتن زمان در راه رسیدن به هدف به او کمک کنند. این بدان معنا است که کارآفرین از وجود کاستی های موجود در کسب و کار آگاه است و مشاوران نیز می‌دانند چگونه راه رفع مشکلات را به او یاد دهند.

محدودیت های مشاوره استارتاپ چیست؟ کارآفرین تعیین می‌ کند که میزان و دوره زمانی ارتباط او با مشاور چقدر باید باشد. برخی قراردادها می‌توانند یک‌ ساله باشند و برخی چند ساله. هنگام اتمام قرارداد نیز کارآفرین باید تصمیم به تمدید یا عدم تمدید آن بگیرد. او باید با توجه به میزان بازده مشاوران، نتیجه بگیرد که آیا ادامه همکاری با آن‌ها در موفقیت کسب و کارش تأثیری خواهد گذاشت و یا خیر.

فرصت های همکاری میان کارآفرین و شرکت مشاوره کسب و کار چگونه خواهد بود؟ مشاوران باید ابتدا اعتقاد خود به کارآفرین و اهدافش را بررسی کنند. آن‌ها باید هیجان داشته و آماده رسیدن به یک موقعیت مشترک باشند، سپس تمام انتظارات کارآفرین را برآورده سازند. آن‌ها باید وقت خود را صرف کسب و کار او کنند و شبکه کاری خود را در دسترس کارآفرین قرار دهند. بهتر است تیم مشاوره استارت آپ همیشه به کارآفرین پیشنهادهای استراتژیک دهند. مشاوران آینده‌نگر باید سهام خود در شرکت را هم در نظر بگیرند؛ مثلاً برخی کمپانی‌ها سهام ۰.۲۵ درصد برای مشاوران در نظر می‌گیرند، این رقم ممکن است از ۰.۱ درصد تا ۲ درصد متغیر باشد و این درصد، بسته به ارزش مشاور می‌تواند تغییر کند. تعیین مقدار این درصد می‌تواند بر اساس زمان و مدت قرارداد با مشاور باشد.

انتهای مطلب/