مرچندایزینگ چیست؟

مرچندآیزینگ یا بازارپردازی ایده ای است که از خلاقیت تغذیه می کند و تمام عوامل به شیوه ای هم افزا و یکپارچه هستند. مرچندایزینگ شامل طیفی از فعالیت‌های بازاریابی می‌شود که در محل فروش انجام می‌شود و هدف آن فروش هرچه بیشتر یک محصول است. مرچندایزینگ (Merchandising) با برنامه‌ریزی چیدمان اجناس یک فروشگاه و خرده‌فروشی کالا را برای فروش به مشتریان احتمالی آماده خواهد نمود. مرچندآیزینگ طراحی چیدمان فروشگاه، بازاریابی کالای مناسب، در زمان مناسب، مکان مناسب، تعداد مناسب و برچسب قیمت مناسب هست.

مرچندایزینگ دو هدف مهم را دنبال می‌کند: ۱. ایجاد تصویری مناسب از فروشگاه در ذهن مشتریان ۲. افزایش بهره‌وری فضای فروش.

باور اساسی در مرچندایزینگ این است که خریداران معمولاً به طبقه خاصی از محصولات نیاز دارند و این وظیفه فروشنده است که اجناس فروشگاهی را به شکلی نمایش دهد تا به بهترین شکل ممکن توجه مشتریان را به خود جلب کرده و مشتریان را متقاعد کند که محصول عرضه‌شده در فروشگاه دقیقاً موردنیاز آن‌هاست. مراحل سه‌گانه مرچندآیزینگ به‌صورت زیر هست:

  1. تنوع کالا و برند در گروه‌های کالا: در این مرحله فروشگاه نوع فعالیت و شخصیت خود را برای مشتریان مشخص می‌کند. تعیین تنوع گروه‌های کالا و برند در هر گروه می‌بایست ابتدا مشتریان را مجاب به ورود فروشگاه نماید و سپس کلیتی از نیاز اساسی مردم را برآورده نماید و درنهایت سایر نیازهای مشتریان یادآوری نماید.
  2. تدوین طرح چیدمان کالا: سازمان‌دهی منطقی چیدمان کالا موجب می‌شود تا مشتریان ارزش بیشتری را از محل فروش به دست آورند و به‌راحتی بتوانند در آنجا کالاهای موردنیازشان را تهیه کنند. توزیع مناسب با نیازها و خواسته‌های خریداران و ایجاد یک زنجیره توالی عقلایی از اجناس برای آن‌ها هست.
  3. نمایش جذاب و جالب‌توجه اجناس: در این مرحله از فرآیند مرچندآیزینگ نمایش جذاب اجناس در قفسه‌های فروشگاه هست. تعیین معیارها و تاکتیک‌های به نمایش گذاشتن اجناس و ایجاد ساختاری برای جلوه‌پردازی اجناس است که موجب افزایش فروش و سرعت گردش کالا و مدیریت سیستماتیک فضای تخصیص داده‌شده گردد.

انتهای مطلب/ لینک محتوا

همچنین بخوانید: مرچندایزر کیست؟