علیقلی ایمانی رئیس بنیاد توانمندسازی گندم کاران، با انتقاد از تأخیر در اعلام نرخ خرید تضمینی گندم، اظهار کرد: شنیدههای اخیر حاکی از آن است که دولت به سبب قادر نبودن در تأمین منابع مالی، نرخ خرید تضمینی گندم در سال زراعی جدید را افزایش نخواهد داد. وی افزود: بر اساس قانون خرید تضمینی محصولات کشاورزی، همهساله نرخ خرید محصولات برحسب هزینههای کارشناسی تولید و تورم اعلامی از سوی بانک مرکزی باید افزایش یابد، در غیر این صورت باید سیکل خرید تغییر کند.
ایمانی ادامه داد: برخی افراد با لابیگری و اظهاراتی مبنی بر پایین بودن قیمت جهانی گندم نسبت به گندم داخلی در نظر دارند که سیاست خودکفایی گندم را زیر سؤال ببرند درحالیکه بیتوجهی به این محصول استراتژیک مشکلات متعددی در بر خواهد داشت. وی با اشاره به اینکه سرنوشت ۴.۵ میلیون بهرهبردار در این بخش به درآمد اندک کشاورزی گرهخورده است، بیان کرد: البته اعتقاد بنده بر آن است که تولید داخل مورد بیمهری قرارگرفته است که این امر میتواند تبعات منفی نظیر افزایش بیکاری و مهاجرت روستاییان به حاشیه شهرها را در برداشته باشد.
به گزارش گروه اقتصادی باشگاه خبرنگاران جوان، رئیس بنیاد توانمندسازی گندم کاران، ادامه داد: با توجه به شرایط اقلیمی و محدودیت منابع آبی امیدی به کشت محصول جایگزین گندم نیست، ازاینرو تصمیم اخیر دولت مبنی برافزایش ندادن نرخ خرید تضمینی گندم جای تعجب و سؤال است. به گفته وی، باوجود افزایش هزینههای تولید، فروش گندم به نرخ سابق برای کشاورزان صرفه اقتصادی ندارد.
ایمانی با اشاره به اینکه آینده روشنی پیش روی سرنوشت خودکفایی گندم نیست، بیان کرد: افزایش هزینههای تولید و ثبات نرخ خرید، تضعیف بنیه مالی کشاورز را در بردارد که کشاورز برای جبران هزینههای خود چارهای جز کاهش کیفیت تولید را ندارد که درنهایت این امر تأثیر مستقیمی بر خودکفایی گندم خواهد گذاشت. رئیس بنیاد توانمندسازی گندم کاران بابیان اینکه به عدم افزایش نرخ خرید تضمینی گندم بهشدت معترض هستیم، تصریح کرد: درصدد ارسال نامهای به مقام معظم رهبری هستیم که آیا حمایت از تولید داخل بر پایه اقتصاد مقاومتی با چنین سیاستی قابلاجراست.