محمدحسین برخوردار ضمن اشاره به بیانات مقام معظم رهبری در خصوص ضرورت « تغییر نگاه صنعت از مونتاژکاری به نوآوری» اظهار داشت: شواهد متعدد نشان میدهد اقتصاد ایران در چند دهه اخیر، در پیادهسازی شعار رونق تولید ملی، سخت گرفتار موج خرید خطوط تولید خارجی شده است.
برخی صاحبان صنایع داخلی ادعا میکنند با خرید ماشینآلات جدید از کشورهای خارجی، در مسیر انتقال تکنولوژی و ورود دانش فنی گام برمیدارند، ولی واقعیت این است که هرچند برای تقویت تولید ملی به ماشینآلات جدید نیاز است ولی واردات دستگاهها و ماشینآلات، الزاماً به معنای انتقال دانش فنی نیست.
محمدحسین برخوردار در گفتگو با تسنیم، وقتی ماشینآلات جدید از خارج کشور وارد میشود، فقط تولید داخلی برای مدت محدودی مکانیزهتر میشود ولی بعد از گذشت طول عمر تکنولوژی جدید، وضعیت بازهم به دوره قبلی بازمیگردد، یعنی تولید داخلی نسبت به تولید خارجی، بهصرفه نخواهد بود.
چرخه عمر تکنولوژیهای جدید، به دلیل سرعت شتابان تولید علم در جهان، بسیار کوتاه است و حتی در برخی صنایع کمتر از یک دهه است؛ بنابراین، واردات ماشینآلات جدید، تنها میتواند مشکلات تولید داخلی را به مدت یک دهه، به تأخیر بی افکند ولی این سیکل معیوب، یعنی عقبماندگی تولید داخلی از رقابت جهانی، کماکان به حیات خود ادامه خواهد داد.
دلخوش کردن به واردات ماشینآلات جدید، گول زدن خود و از دست دادن فرصتها است. تنها راه نجات و رهایی از این گرداب فرسایشی، این است که همانطور که رهبری تأکید داشتهاند، مسیر طراحی و نوآوری در فنآوری و تولید ماشینآلات موردنیاز خطوط تولید، با سرعت مضاعف پیموده شود.
برخوردار با اشاره بهضرورت تغییر شیوه حمایت از تولید افزود: اگر قرار است از تولید داخل حمایت شود، این حمایت باید به صورتی باشد که منجر به حمایت از نوآوریها باشد، نه خرید ماشینآلات تاریخ گذشته خارجی.
وی با انتقاد از «مقاومتها در برابر نوآوری صنعتی» اظهار داشت: به نظر میرسد عدهای سودجو، جلوی ورود واقعی دانش فنی به کشور را سد کردهاند و بهجای آن، خطوط تولید با عمر کوتاه را از کشورهای خارجی خریداری کرده و با به جیب زدن سودهای بادآورده، صنعت را هرروز وابستهتر از دیروز به دلالان ماشینآلات خارجی میکنند.