جمشید مغازهای در مصاحبه با رادیو ضمن اشاره به صادرات ۲۴۰ هزار تنی انواع شیرینی و شکلات به ارزش اقتصادی ۶۰۰ میلیون دلاری طی سال گذشته در کشور افزود: این صنعت در اشتغال افزایی، پویایی تولید، صادرات، ارزآوری، رشد اقتصادی و مواردی ازایندست در مملکت بسیار نقشآفرین است.
دبیر انجمن شیرینی و شکلات ایران در ادامه میزان تولید سال گذشته صنعت شیرینی و شکلات کشور را یکمیلیون و ۶۰۰ تا ۷۰۰ هزار تن اعلام کرد و اظهار داشت: این حجم تولید مربوط به شش شاخه صنعتی در این حوزه منجمله بیسکویت و کیک بوده است. وی ضمن اشاره به رشد چشمگیر صنعت بیسکویت و کیک طی ۱۰ تا ۱۵ ساله اخیر در کشور گفت: در حال حاضر سالیانه ۷۰۰ تا ۸۰۰ هزار تن بیسکویت و کیک در مملکت تولید میشود. تولیدکنندگان ضمن تأمین نیاز داخلی بخشی از محصولات خود را سالانه روی ریل صادرات قرار میدهند.
مغازهای بیان داشت: در شرایط حاضر مجموع محصولات تولیدی صنعت شیرینی و شکلات ایران به ۶۶ کشور جهان صادر میشود. بخش عمده صادرات شاخه بیسکویت و کیک مربوط به بیسکویت است چرا صادرات کیک به دلیل ماندگاری پائین با مشکلاتی مواجه است. بیسکویتهای بستهبندی بهوسیله کارخانههای شناسنامهدار و برندهای مطرح تولید و روانه بازار مصرف میشود. تولید شیرینی و شکلاتهای صنعتی مبتنی بر نظارت سازمان غذا و دارو وزارت بهداشت و با استانداردهای خاص است.
وی ضمن تصریح اینکه خطوط جداگانهای برای تولید شیرینی و شکلات صادراتی در کشور وجود ندارد، اظهار داشت: تمامی محصولات اعم از صادراتی و غیر صادراتی بدون استثنا در یک خط واحد تولید میشوند. برای تولید بیسکویتهای صنعتی از آرد نول استفاده میشود، گفت: بیسکویت یک کالای خشک است و نیازی به بهبوددهندهها و نگهدارنده ها ندارد.
دبیر انجمن شیرینی و شکلات ایران ضمن اشاره به این جمله که بیسکویت بیشتر بهصورت ارگانیک در مملکت تولید میشود، افزود: طبق معمول برای تولید این کالا از آرد، شکر، مواد طعمدهنده و غیره استفاده میکنند. وی در پاسخ به این پرسش که آیا ماشینآلات مربوط به تولید بیسکویت و کیک در ایران ساخته میشود، اظهار داشت: خوشبختانه در یک دهه اخیر صنعت ماشینآلات مربوط به تولید بیسکویت، کیک، شیرینی، شکلات، آدامس و غیره در کشور دچار تحولات شگرفی شده است. در حال حاضر بخش عمدهای از ماشینآلات و تجهیزات مربوط به صنعت شیرینی و شکلات کشور بهصورت داخلی تأمین میشود.