علی فاضلی در دهمین اجلاس دوره ششم نمایندگان اتاق اصناف که روز گذشته در محل هتل بینالمللی فردوسی برگزار شد ضمن بیان این مطلب افزود: سازمان امور مالیاتی بهصورت نمونه از ۲ هزار و ۵۰۰ حساب بانکی اصناف سرکشی کرده است وی افزود: در کجای دنیا با صاحبان سرمایه و کارآفرینان چنین برخوردهایی میشود زیرا دخالت در امور اصناف باعث بههمریختگی نظام اجتماعی خواهد شد.
به گزارش َآسیا رئیس اتاق اصناف با اشاره به اینکه اصناف در تمام این سالها از کیک بزرگ نفت هیچ سهمی نبرده است گفت: برای نخستین بار در سال گذشته برنامهای تقدیم دولت شد و در هیئت دولت بسته حمایتی ۱۰ هزار میلیارد تومانی تصویب شد اما تا امروز بانک مرکزی در ابلاغ آ ن کوتاهی کرده است
علی فاضلی در ادامه با اشاره به سخنان روحانی در خصوص کوچکسازی دولت گفت: آقای رئیسجمهور بارها به کوچکسازی دولت تأکید کردهاند اما وزارتخانههای دولتی به دنبال تملک بخشهایی از اصناف هستند
بهعنوان نمونه وزارت راه و شهرسازی اقدام به جداسازی ۹ اتحادیه که با حملونقل در ارتباط است نموده و یا سازمان میراث فرهنگی که به دنبال جذب ۷ اتحادیه اصناف است. این رفتارها با شعارهای دادهشده در تضاد است اگر دولت در پی کودتا علیه اصناف است بفرمایید ما تمام اصناف را واگذار میکنیم
فاضلی در بخش دیگری از سخنانش به موضوع بند ۲۰ ماده ۵۵ قانون شهرداری ها درخصوص کوچ دادن بنگاه های مزاحم به خارج از شهر اشاره کرد و گفت: تاکنون بسته حمایتی برای کوچ دادن بنگاه های مزاحم پرداخت نشده و آنچه که در شهرک های صنفی تا به امروز ساخته شده با سرمایه های خود اصناف بوده است و نه زمین و نه زیرساخت لازم به آن ها داده نشده است. این در حالی است که با توقف ساخت شهرک های صنفی بسیاری از واحدهای تابعه با ضرر و زیان مواجه شده و بخش زیادی از این بنگاه ها تعطیل و سرمایه آن ها به سمت دلالی غیرمولد سوق دادهشده است.
فاضلی افزود: وضعیت تولید کشور بسیار ناامیدکننده است به گونه ای که در سال ۶۴ و ۶۵ نسبت واحدهای تولیدی به خدماتی ۴۸ به ۵۲ درصد بوده است؛ اما در حال حاضر و طی سالهای اخیر این نسبت به ۱۹ تا ۲۰ درصد رسیده است. با این اوضاع چگونه می توان از توسعه، پیشرفت و تحکیم در اقتصاد صحبت کرد؟
رئیس اتاق اصناف ایران تصریح کرد: در لایحه خروج از رکود رئیسجمهوری بیان کرد درپی کوچک کردن دولت هستیم. آیا با بردن بنگاه های صنفی این مسئله سازگاری دارد؟ در حوزه تبلیغات با وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی و در حوزه کسب و کارهای نوین و حوزه بهداشت نیز درخصوص جداسازی بخشی از اصناف مشکلات عدیده ای داریم به گونه ای که با برنامه های غیرمنطقی در مجموع ۳۷ اتحادیه به دولت بدهیم. آیا این مسایل با اصل ۴۴ قانون اساسی و فرمایشات رهبری که فرمودند اقتصاد را مردم محور کنید، سازگاری دارد؟
فاضلی با بیان اینکه دخالت در امور اتحادیه ها و تصرف شغل های صنفی به نفع اقتصاد کشور نیست، افزود: از سوی برخی ارگان های دولتی مبادرت به دخالت و تصرف مشاغل صنفی صورت گرفته مانند کاری که در اتحادیه عکاسان صورت گرفت؛ این مسئله دخالت و بهم ریختگی در ساختار اجتماعی و اقتصادی را بدنبال داشته است.
وی با تأکید بر اینکه اصناف ولایت مدارترین بخش در جامعه است و از حمایت خود برای دولت تاکنون با وجود همه کمبودها کم نگذاشته است و در ۴ سال اخیر بازار هماهنگ با سیاست های دولت حرکت کرده است که دولت باید قدر زحمات اصناف را بداند.
رئیس اتاق اصناف ایران همچنین از تلاش های صورت گرفته دولت در حوزه اصناف تشکر و خاطرنشان کرد: اصناف در دولت های گذشته جایگاه نداشته اند و امروز اتاق اصناف ایران در همه کمیسیون های دولت شورای عالی صادرات همپای اتاق بازرگانی دارای نماینده است. همچنین در این مراسم حسن یونس سینکی معاون وزیر صنعت با اشاره به هویت تاریخی و طولانی اصناف کشور اظهار کرد: بحث امانت و سلامت اصناف مورد اهمیت است و برای مراقبت از این هویت باید همه اصناف تلاش کنند.
وی افزود: در گستره رفتارهای حرفهای، مشکل از مسائل اجرایی نیست بلکه مسائل تفکر و نوع نگاه و اندیشه که برای حل مشکل در نظر گرفته میشود باید مورد توجه قرار گیرد. طولانی بودن این مسیر آفتی برای تولیدکننده و مصرفکننده به حساب میآید که این مسیرها و ایستگاههای طولانی مصرف تا تولید کماکان نیز وجود دارد. وی با اشاره به گسترش فروشگاههای زنجیرهای و کاهش نرخ اجناس در شبکه توزیع گفت: روزی به دنبال توسعه فعالیت فروشگاههای زنجیرهای در کشور بودیم و اصرار داشتیم این فروشگاهها با سهامداری خودشان ایجاد شوند.
سینکی با بیان اینکه نگران حیات فعالیت اقتصادی فعالین خرد در آینده هستیم گفت: واحدهای صنفی امروز در معرض رفتارهای جدیدی قرار گرفتهاند و معلوم نیست تا ۱۰ سال دیگر وضعیت فعلی این واحدهای کوچک به چه شکل خواهد بود. معاون امور اقتصادی و بازرگانی وزارت صنعت، معدن و تجارت با طرح این سوال که هماینک حضور اصناف خرد در فروشگاههای زنجیرهای و بزرگ کجاست گفت: باید اصناف از فرصتهای موجود استفاده کنند و توجه داشته باشند که برای حفظ سهم خود در اقتصاد کشور باید تغییراتی اعمال کنند. وی تأکید کرد: ۵۰۰ هزار واحد صنفی تولیدی کشورمان نیاز به نوسازی و نوینسازی فعالیتهای خود دارند و باید توجه داشت امروز سهم این بخش تولیدی در اقتصاد کشور کاهش یافته است.