این بانک با هدف تسهیل مبادلات بازرگانی با کشورهای همسایه، هدایت عملیات ارزی اشخاص حقیقی و حقوقی بهنظام بانکی، بهکارگیری ابزارهای پرداخت بینالمللی و نیز کاهش ریسک عملیات ارزی طی سالهای اخیر، انعقاد پیمانهای پولی/ سوآپ ارزی با کشورهای طرف عمده تجاری را در دستور کار خود قرار داده و بهطور مستمر این مهم را پیگیری کرده است.
بر این اساس و با توجه به امضای قرارداد سوآپ ارزی «ریال ایران» و «لیر ترکیه» بین بانکهای مرکزی ایران و ترکیه و ترتیبات اجرایی ابلاغی، بانک ملی ایران اولین اعتبار اسنادی (LC) را در روز ۲۷ فروردین ۱۳۹۷ برای تأمین مالی تجارت با کشور ترکیه گشایش کرد. این اعتبار اسنادی (LC) بهموجب قرارداد بانکهای مرکزی دو کشور که در سال گذشته، منعقده شده بود، افتتاحشده است.
در این مدل اجرایی، نیازی به ارز ثالث مانند دلار آمریکا و یورو برای تسویه مبادلات ارزی وجود ندارد، ضمن اینکه با بهکارگیری این روش، خرید، نقل و انتقالات و تبادلات مالی به دلیل هدایت عملیات ارزی بهنظام بانکی منتقلشده و ریسک عملیات تجار دو کشور به حداقل خواهد رسید. همچنین بهموجب ترتیبات اجرایی این مدل، اعتبارات برای تجار ایرانی به لیر ترکیه بوده و از منابع ناشی از قرارداد سوآپ ارزی تأمین خواهد شد.
به گزارش فارس، با توجه به حجم بالای تجارت با کشور ترکیه در حدود شش میلیارد دلار، استفاده از ارزهای ملی تحت ترتیبات اجرایی سواپ ارزی کمک قابلتوجهی به تسهیل امور بانکی و تجاری بین دو کشور میکند.
سال گذشته و به دنبال سفر رئیسجمهور ترکیه به ایران و با هدف ایجاد زمینههای لازم برای گسترش روابط تجاری و اقتصادی دو کشور و متعاقباً در سفر رئیسکل بانک مرکزی کشورمان به ترکیه، پیشنویس تفاهم سوآپ دوجانبه ریال ایران- لیر ترکیه به توافق و تائید روسای کل بانکهای مرکزی جمهوری اسلامی ایران و ترکیه رسید.