حسن روحانی ۱۵ خرداد ۹۲ تقریباً ۹ روز قبل از انتخابات در گفتوگوی مستقیم با مردم بعد از نکوهش بیبرنامگیها، میگوید: «من یک نکته بسیار ساده بگویم، ما سه میلیون و ۳۰۰ هزار بیکار داریم و اگر در سال ۱۰ میلیون توریست وارد کشور شود، ۱۳.۶ میلیارد دلار درآمد ارزی و چهار میلیون اشتغال درست میشود، یعنی با یک برنامهریزی صحیح در یک مسئله اقتصادی و اجتماعی ما میتوانیم بیکاری را حل کنیم.»
این سخنان حسن روحانی امیدهای تازهای در دل فعالان بخش گردشگری ایجاد کرد. بااینحال آنچه اتفاق افتاد، توسعه مورد انتظار فعالان و کارشناسان بخش گردشگری نبود. چنانکه در دولت روحانی بیشترین رشد گردشگران ورودی به کشور در سال ۹۲ با رشد ۱۷.۹۷ درصد اتفاق افتاد و برخلاف انتظارها رشد گردشگران ورودی در دو سال اخیر منفی بوده است.
بر این اساس رشد گردشگران بینالمللی در سال ۹۵ حدود (۵.۴۰- درصد) و رشد پنجماهه سال جاری نسبت به مدت مشابه سال گذشته (۱.۰۸- درصد) بوده است. جدول پایانی تعداد گردشگران بینالمللی واردشده به ایران در ۱۰ ساله اخیر را نشان میدهد که بر اساس آن، تعداد گردشگران از چهار میلیون و ۷۰ هزار نفر در سال ۹۱ به پنج میلیون و ۱۸۱ هزار نفر در سال ۹۴ رسیده که این روند با کاهش ۵.۴۰ درصدی در سال ۹۵ به چهار میلیون و نهصد هزار نفر رسیده است. همچنین در پنجماهه سال جاری تعداد دو میلیون و ۱۵۹ هزار نفر گردشگر بینالمللی به ایران واردشدهاند که این میزان با کاهش بیش از ۲۳ هزار و ۵۰۰ نفری نسبت به مدت مشابه سال ۹۴ روبهرو بوده است.
به گزارش نود اقتصادی مرور آمارهای مربوط به تعداد گردشگران بینالمللی واردشده به ایران نشان میدهد برخلاف وعدههای رئیس دولتهای یازدهم و دوازدهم و اهداف کمّی سند چشمانداز، بخش گردشگری ایران جایگاه واقعی خود را به دست نیاورده است و با عدم تحقق برنامههای پیشبینیشده به نظر میرسد با ادامه شرایط فعلی در این بخش، بسیاری از فرصتهای تاریخی صنعت گردشگری بهسرعت از دست خواهد رفت و باوجود «خوشخیالیهای پفکی» آینده چندان درخشانی برای این بخش در انتظار نیست.