امیر خسرو فخریان رئیس اتحادیه فروشگاههای زنجیرهای، امروز در نشست خبری اظهار کرد: فروشگاههای زنجیرهای در آینده بخش بیشتری از بازار خردهفروشی کشور را در دست خواهد داشت که این رقم در برنامه ششم توسعه باید به ۲۰ درصد سهم بازار برسد و به نظر میرسد که در مرحله بعد نیز فروشگاههای فضای مجازی بهشدت در کشور ما گسترش یابند.
وی در ادامه صحبتهای خود بابیان اینکه فعالیت فروشگاههای زنجیرهای شفاف است و از صندوقهای مکانیزه فروشگاهی استفاده میکنند، افزود: اگر سهم فروشگاههای زنجیرهای در بخش توزیع بیشتر بود دولت با برداشته شدن قیمت از روی کالاها موافقت میکرد زیرا امکان کنترل و رصد فعالیت آنها وجود دارد. از سال آینده شعب فروشگاههای زنجیرهای ایران در سایر کشورها ایجاد میشود گفت: ۵۰ فروشگاه زنجیرهای ایرانی در بغداد عراق شعبه خواهند داشت که این امر زمینه ورود بیشتر کالاهای ایرانی را به این کشور فراهم میکند. حذف یا عدم حذف قیمت کالا تفاوتی را برای فروشگاههای زنجیرهای نخواهد داشت و ما مکلف به پذیرش مصوبات قیمتی دولت در این زمینه هستیم.
وی در پاسخ به این سؤال تسنیم که برخی تولیدکنندگان و تعاونیهای تولید چنین اعلام میکنند که فروشگاههای زنجیرهای آنها را مکلف به ارائه سود بیشتری برای توزیعکننده میکنند، گفت: باید توجه داشت که سهم فروشگاههای زنجیرهای در شبکه توزیع کالا کم و حداکثر ۱۰ درصد است و تولیدکنندگان نمیتوانند تولید خود را بر اساس این رقم یا درصد برنامهریزی کنند و این امر درواقع برای آنها صرفه اقتصادی ندارد. برندهای جدیدی که به بازار میآیند ممکن است سود بیشتری را برای شبکه توزیع درنظر گیرند که دلیل آن نیز ایجاد، رقابت با برندهای قدیمیتر است تا از این طریق بتوانند محصولات خود را در بازار مصرف عرضه کنند. هفته آیند فروشگاههای زنجیرهای کورش برای اولین بار وارد بورس میشود و سهام آن تا ۵ تا ۶ ماه دیگر عرضه خواهد شد.