معاون علمی فناوری رئیسجمهور گفت: حمایت مردم از استارت آپ های خدماتی به دلیل خدمات ارزانقیمت و شفاف آنها است. سورنا ستاری که در مراسم افتتاح یازدهمین نمایشگاه بورس، بانک و بیمه صحبت میکرد، افزود: درصورتیکه از استارت آپ ها حمایت مالی نشود این شرکتها رشد نمیکند و ما باید از این شرکتها حمایت کنیم.
وی ادامه داد: یکی از این شرکتهای استارت آپی یک میلیارد دلار ارزش دارد و این شرکتها دارند به بانک و بیمه هم وارد میشوند. معاون علمی فناوری رئیسجمهور گفت: در خرداد ۹۵ که یکی از این استارت آپ ها به تاکسیرانی رفته بود متأسفانه با آنها برخورد خوبی نشده بود و من به مسئولین تاکسیرانی گفتم که اینها چند نفر نیستند که جلوی آنها گرفته شود بلکه تعداد آنها بسیار زیاد است و باید از آنها حمایت شود.
ستاری با اشاره به اینکه مردم از استارت آپ های خدماتی حمایت میکنند افزود: خدمات این استارت آپ ها ارزانقیمت و شفاف است و به همین دلیل موردحمایت مردم قرار میگیرد به دلیل اینکه شرکتهای دیگر خدمات خود را باواسطه و گرانقیمت ارائه میکنند. وی بابیان اینکه مردم از این استارت آپ ها حمایت میکنند گفت: هر استارت آپی که با آن برخورد شود یعنی برندهشده است و برخی از استارت آپ ها در حال حاضر در هفته ۱۰ درصد رشد را تجربه میکند.
معاون علمی فناوری رئیسجمهور با اشاره به اینکه این استارت آپ ها نسل جدیدی از کارآفرینی را درست میکنند افزود: در حال حاضر دیجی کالا روبروی آمازون ایستاده است و این استارت آپ ها سربازان ما هستند و ما نباید با آنها بدبرخورد کنیم. ستاری ادامه داد: بلایی که تلگرام بر سر ما آورد به دلیل این بود که ما با بچههای خودمان خوب برخورد نکردیم و ما هرچقدر داخلیها را بزنیم خارجیها ورود پیدا میکنند.
وی با اشاره به اینکه گوگل یک کشور مجازی است، گفت: برای ارتباط با کشورهای همسایه واسطههای بسیاری وجود دارد اما ما با گوگل بدون واسطه با جهان در ارتباط هستیم. معاون علمی فناوری رئیسجمهور بابیان اینکه استارت آپ ها پولدار و کارآفرینهای آینده هستند، افزود: درصورتیکه از آنها حمایت نشود آنها از کشور خارج میشوند و ما باید همگی متحد و در یک جبهه از آنها حمایت کنیم.
ستاری با اشاره به اینکه هیچ فناوری بدون بازار توسعه پیدا نمیکند، افزود: با حمایت از این استارت آپ ها هزار نفر را برگردانیم و بزرگترین پلتفرم جذب آنها همین استارت آپ ها بودند. وی گفت: آنها در خارج از کشور میلیونها تومان پول دریافت میکردند ولی با همین استارت آپ ها وارد کشور شدند و درآمد بیشتری دارند.
ستاری افزود: متأسفانه این واسطهها هستند که جلوی جوانان ایستاده است و دولت از آنها حمایت میکند مثلاً در حال حاضر بسیاری از کشاورزها با این استارت آپ ها محصولات خود را به فروش میرسانند. وی بابیان اینکه مردم از این بچهها حمایت میکند گفت: خدمات این شرکتها ارزان و شفاف است و ما راهی نداریم جز اینکه درراه حمایت از آنها قدم برداریم و نمیشود مرزها را بست و مردم را محدود کرد.
به گزارش نود اقتصادی، معاون علمی فناوری رئیسجمهور افزود: کسی که ایده را میدهد ریسک میکند و باعث میشود کسبوکار توسعه پیدا کند و سرمایه گذرای خطرپذیر باید ۳۰ تا ۴۰ درصد سهم بازار را در اختیار بگیرد. ستاری با اشاره به اینکه شرکتهای کوچک با وام توسعه پیدا نمیکند، گفت: این شرکتها باید از بازار سرمایه تأمین مالی بشوند و ما باید خودمان را با این ایدههای نو تطبیق بدهیم و باید این استارت آپ ها را بخریم.
وی افزود: باید شیوههای قدیمی را کنار بگذاریم و ایدههای جدید را بپذیریم و خوشحالم که بانک و بیمهها بهسرعت به این سمت حرکت میکنند. ستاری بابیان اینکه نیروی انسانی بسیار مستعدی در کشور داریم گفت: هیچ کشوری در دنیا ۵ میلیون دانشجو و ۴ میلیون مهندس ندارد.
وی افزود: امیدواریم با حمایت شما فعالان بازارهای مالی در جهت پویایی کشور و ماندگاری استعدادهای کشور قدم برداریم. ستاری خاطرنشان کرد: اگر آدمی را در خیابان دیدید به جیبش نگاه نکنید بلکه به عقلش نگاه کنید و ما باید به جوانهایمان اعتماد کنیم.