پیپر پرونیز در نشست مشترک تجاری اتاقهای بازرگانی وین و تهران اظهار کرد: حجم روابط تجاری ایران و اتریش در گذشته رقمی در حدود ۳۷۶ میلیون دلار بوده که امیدواریم دوباره به این رقم برگردیم.
وی با بیان اینکه در حال حاضر حدود ۵۰۰ شرکت اتریشی در ایران فعال هستند اظهار داشت: حتی ۶۰ شرکت اتریشی در ایران نمایندگی رسمی دارند و خیلی از شرکتهای اتریشی هم علاقهمند به اخذ نمایندگی در ایران هستند. کارشناس ارشد تجارت خارجی اتریش اظهار داشت: در نیمه اول سال ۲۰۱۷ رشد صادرات اتریش به ایران ۱۸/۶ درصد بوده است و خیلی از شرکتهای اتریشی از سال ۲۰۱۵ برای برقراری ارتباطات تجاری با ایران به ما مراجعه کردهاند.
وی با بیان اینکه معاهده برجام این فرصت را برای شرکتهای اتریشی فراهم کرد که به آینده تجاری بهتری با ایران فکر کنند، گفت: البته بانکهای بینالملل همکاری تجاری با ایران را همچنان سخت میکنند و همکاریهای سرمایهای با ایران فقط از طریق چند بانک امکانپذیر است. ایالاتمتحده آمریکا هنوز هم یک تهدید برای اعتماد شرکتهای اروپایی محسوب میشود. وی افزود: از سال ۲۰۱۶ شرکتهای زیادی را میبینیم که نمایندگیهای خود را در ایران بازکردهاند و همچنین نمایندگیهایی از طرف ایران در اتریش فعالشده و رقبای تجاری ما برای حضور در بازارهای ایران کشورهایی مثل آلمان و اسپانیا هستند.
وی بیان داشت: ما نیازمند حمایت کامل از طرف بانکهای بینالملل هستیم و بانک مرکزی اتریش قول داده که یک و نیم میلیارد یورو برای شرکتهایی که میخواهند پروژههایی را در ایران سرمایهگذاری کنند فراهم کند. کارشناس ارشد تجارت خارجی اتریش بیان داشت: اتریش قطب صنعتی اروپاست و در بخش صنایع غذایی و نیروگاه هم سرآمد است و این کشور درزمینهٔ صنعت اتومبیل و بخش گردشگری هم فعالیتهای خوبی دارد.