دبیر انجمن صنفی کسبوکارهای اینترنتی، درباره تأثیر اختلال اخیر اینترنت در پی بروز اغتشاش در چند شهر، اظهار داشت: افرادی اغتشاش میکنند و نتیجه آن بر سر کارآفرینانی که در این مملکت کار میکنند، مالیات و هزینه میپردازند و شغل ایجاد کردهاند آوار میشود. در این چند روز بهشدت وضعیت فروش کسبوکارهای اینترنتی افت مشهود داشته و بسیاری از برنامهریزیها و کمپینهای از پیش تعیینشده تحت تأثیر قرارگرفتهاند.
افت شدید و مشهود تمامی کسبوکارهای اینترنتی در اختلالهای چندروزه
در این جریان، تمامی کسبوکارها شامل ارائهکنندگان خدمات فروش کالا و خدمات متضرر شدهاند و بازار تنزل کرد. رضا الفتنسب افزود: برخی کسبوکارهای شخصیتر و کوچکتر نیز در شبکههای اجتماعی تلگرام و اینستاگرام سالها هزینه و تبلیغ کردند و بر این بستر تجارتی راه انداختند که در این ایام صد درصد دچار ضرر شدند؛ زیرا اغلب مردم عادت به استفاده از فیلترشکن ندارند و استفاده عمومی از فیلترشکن نیز صحیح نیست.
کسبوکارها همزمان در شبکههای داخلی نیز حضور یابند
وی اظهار امیدواری کرد: این موضوعات حل میشود و از آنها رهایی خواهیم یافت، اما این اتفاق نشان داد لازم است دارندگان کسبوکارها نیز به بسترهای داخلی توجه کنند. در حال حاضر در کشور پیامرسان داخلی وجود دارد که اتفاقاً برخی سرویسهای متفاوتی را نیز ارائه میکنند و برای مثال سرویس پرداخت در حال راهاندازی روی برخی پیامرسانهای داخلی است که با داشتن لینک پرداخت، خرید کالا را بسیار آسان میکند.
فرصت خوبی است که کسبوکارها بهطور همزمان روی پیامرسان داخلی نیز سرویس ارائه کنند که در صورت بروز هر مشکل موقتی یا دائمی، ادامه فعالیت برای آنها ممکن باشد. نمیتوانیم کنار بکشیم و بگوییم پیامرسان داخلی نمیخواهیم بلکه باید کمک کنیم که سیستمهای داخلی شکل بگیرند و با حضور در آنها و همفکری و تجربه کاربری، به پیشرفت آنها کمک کنیم.
علیرغم راهاندازی شبکه ملی اطلاعات برخی سرویسهای داخلی نیز کند شد
در این ایام انتظار میرفت اگر شبکه ملی اطلاعات راهاندازی شده، شاهد این اختلالها نباشیم. برای مثال یک سایت داخلی فروش بلیت در چند روز گذشته به دلیل کندی سرعت اینترنت، با افت عجیب فروش روبهرو شده است. علیرغم انتشار اخبار راهاندازی فازهای متعدد شبکه ملی اطلاعات و طرح بحثهای تخصصی متعدد درباره این شبکه، به نظر میرسد هنوز موضوعات مرتبط با این شبکه تماماً مطرح نشده و این شبکه کامل اجرانشده است و این سؤال مطرح است که آیا در شبکه مل اطلاعات نیز این اختلالها رخ میداد؟
به گزارش فارس، دبیر انجمن صنفی کسبوکارهای اینترنتی تصریح کرد: امیدوارم این اتفاق درسی برای مسئولان شود که اجرای شبکه ملی اطلاعات را طبق احکام متعدد حکومتی و دستورات رهبری تسریع کنند. اگر شبکه ملی اطلاعات ایجاد میشد، سرعت اینترنت در حالت عادی بسیار بالاتر بود و حتی در صورت بروز اتفاقات اینچنینی، این شبکه از اختلالها مصون بود. درنتیجه این اتفاقها و تأثیر آن بر کسبوکارها سرمایهگذارانی که جذب بازار ایران شدهاند یکه خوردند و کمی بااحتیاط عمل میکنند.