آناهیتا فرزام دبیر کل اتاق مشترک ایران و عمان در این همایش کشور پادشاهی عمان را از نظر موقعیت اقتصادی و تجاری این کشور در زمینه تولید ناخالص داخلی، صادرات و واردات، اقدامهای انجامگرفته در زمینه جذب سرمایهگذار، قوانین مالیاتی و نحوه ثبت شرکتها معرفی کرد. کشور عمان با اقتصاد مبتنی بر نفت رشد کرده و منبع اصلی درآمد نفت است، اما از طریق کشاورزی و گردشگری نیز درآمد دارد.
وی گفت: تولید ناخالص داخلی در کشور عمان، بیشترین سهم را از نفت گرفته و کشاورزی تنها یک درصد سهم دارد و خدمات ۴۶ درصد از این سهمیه را به خود اختصاص داده است. کشور عمان به ۱۵۰ کشور دنیا صادرات دارد که ۱۰ کشور بیشترین حجم صادرات را از کشور عمان دارند که یکی از آنها چین است. حجم مبادلات تجاری ایران و عمان رشد قابلتوجهی در چهار سال گذشته داشته است.
همچنین محمدرضا قمی رئیس اتاق استان یزد گفت: امروز تجارت در دنیا تکبعدی نیست. همه کشورها در تلاش برای جذب سرمایهگذاری هستند و باید همواره به تجارت برد- برد فکر کرد. کشور عمان برای ما اهمیت زیادی دارد و امیدوارم از اطلاعاتی که ارائه میشود نهایت بهره را ببریم.
بر اساس این گزارش، استان یزد در حوزههای معدنی، صنعتی و صدور محصولات غیرنفتی، به ترتیب رتبههای دوم، چهارم و هشتم کشور را دارد. سه هزار و ۷۰۰ پروانه صنعتی با سرمایهگذاری اسمی ۸۰ هزار میلیارد ریال و با حدود یکصد هزار نفر اشتغال صنعتی در استان وجود دارد.
هماکنون استان یزد رتبه اول کشور را به لحاظ تنوع معدنی با شناسایی بیش از ۳۰ نوع ماده معدنی و رتبه دوم ذخایر معدنی با یک میلیارد و ۶۷۷ میلیون تن ذخیره را دارد و تأمین ۵۰ درصد خوراک فولاد کشور در این استان انجام میشود. این استان در سال گذشته ۴۰۷ قلم کالا به ۹۳ کشور جهان صادرات داشته است.