معاون توسعه کارآفرینی و اشتغال وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی عصر امروز در دورهمی کارآفرینی که با حضور کسبوکارهای نوپای حوزه فرهنگ و هنر در وزارت کار برگزار شد اظهار کرد: بیش از آنکه صرفاً به دنبال برگزاری این دورهمی ها و گفتوگوها باشیم به دنبال الگوسازی در حوزه کسبوکارها هستیم تا این کسبوکارها بتوانند به استانها، دستگاهها بروند و در رشتههای دیگر هم فعالیت داشته باشند.
عیسی منصوری بیان نمود، وزارت کار تلاش کرده در فضای جدیدی که در حوزه کسبوکارهای نوآورانه در بخش خصوصی شکل گرفته نقش تسهیلگری را در سطح دستگاههای دولتی و نظام اجرایی کشور ایفا کند. البته نقش تسهیل گری برای توسعه کارآفرینی باید بین بخش خصوصی و دولت اتفاق بیفتد.
منصوری با اشاره به نبود خط مرز بین کسبوکارهای فیزیکی و مجازی گفت: در نظام اجرایی و قانونی کشور، هنوز تفکیکی بین کسبوکارهای فیزیکی و مجازی قائل نشدهایم. باید دید آیا همزمان با رشد و توسعه کسبوکارهای نوپا، قوانین و مقررات حاکم بر فضای کسب و کار کشور متناسب با مشاغل نوپا است یا خیر؟
وی با تأکید بر ضرورت اصلاح قوانین متناسب با کسبوکارهای نوپا گفت: در گام نخست بدانیم برای حمایت از کسبوکارهای نوپا در کجا قرار داریم و خلأهای موجود را شناسایی کنیم. با هماهنگی و نقشآفرینی وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی، تفاهمنامه تأمین مالی کسبوکارهای نوپا از محل بازار سرمایه با وزارت اقتصاد و وزارت ارتباطات و فناوری ارتباطات (ICT) امضاء شد و در حال حاضر هماهنگی خوبی بین دستگاهها در حوزه توسعه کسبوکارهای حوزه تجارت الکترونیک و مشاغل نوپا وجود دارد.
وی در ادامه از سه اقدام این وزارتخانه برای حمایت از کسبوکارهای نوپا برای آینده خبر داد و گفت: بهبود فضای کسب و کار در این نوع مشاغل، اتصال کسبوکارهای شکل گرفته به بازار جهانی و اتصال و ارتباط شرکتها و استارتاپهای داخلی با استارتاپهای موفق بینالمللی از برنامههای حمایتی این وزارتخانه برای حمایت از کسبوکارهای نوپا خواهد بود.
برای توسعه کارآفرینی علاوه بر نشستهای عمومی برای ارتباط کارآفرینان به دنبال برگزاری رویدادهای تخصصی و منطقهای برای گفتمان کارآفرینانه در حوزههای تخصصی خواهیم بود. وی در پایان با تأکید بر اینکه نشستهای کارآفرینانه باید دارای نظام یکپارچه باشند گفت: دولت باید بهعنوان تسهیلگر در این عرصه وارد شود.